Friday, 7 June 2013

yes !

hye uollss semua .. tadi lepas jumaat kena attend satu bengkel biology kt DK2 .. Homaigod mmg penat .. ketiak tengah berjus lagi sebab baru balik jalan kaki ke masjid luar kolej terus tergesa gesa masuk DK .. motiff pulakk kan aku nk belaja bio .. sebab aku tunggu result tukar kos ..bla..bla.. duk dlm DK .. dgn air cond sejuk tahap x igt .. then bdn penat .. amat lah wajar utk melelapkan mata ...

     aku n angkatan tentera yg lain duduk row paling blakang skali .. sebab dkt ngn air cond .. n sng nk main fb .. bapak azab kan habit kami .. actually ni bukan kuliah betul .. ni bengkel jer ..
 
      pastu abes bengkel tu ... lari2 keluar DK pergi OST nk tgok result tuka modul .. dy punye  feeling tu mcm nk g amik result PSPM dohh .. punya sesak ... usha punya usha .. aku nmpak la no matrik aku .. yesss uollss .. dapat jugak ... aku mcm heaven gak la .. lega .. finally kan .. pastu dh dpt jadual semua .. aku pikir .. sape la pulak classmate aku kan .. nk pergi kuliah .. kelas sume dh la bilik maharaja jauh .. tinggi .. last2 classmate baru aku upernye .... rumate aku sendiri ..
 mmg cunn la katenye .. senang la kteorang nk study pas ni ...

  sekarang aku tengah golek2 atas katil .. online .. esok nk outing g beli barang2 menghias bilik .. sumpah jelez ngn bilik depan .. chanteqq yaamatzz .. bertikar getah bagai .. bilik aku mcm rumah tumpangan indon jea ...  agak disgusting gak la .. any how any way ... kteorang akan buat bilik kteroang mcm .. bila org msuk .. mcm "wahhhhhh" gitu .... deko2 idaman lah kami esok ..

by the way .. syukur alhamdullilah .. allah bg kesempatan aku tukar menda yg aku x minat ,,, akan aku cuba semaksima mungkin utk skor dlm modul ni ... amin kan okayy


 ok lah uolsss .. babai ..





dari luar bilik aku nampak cm ni lah ...






yg ni bila korang dh masuk dalamm ...


vleyhh ???

haha
 

Thursday, 6 June 2013

KMNS

assalamualaikum readers ... ada readers ke aku ..
   alhamdulillah selamat sudah pendaftran matrik .. selamat sudah bertapak di bumi negeri sembilan .. hari pendaftaran tu seriously sesak .. jam .. berkilo kilo meter .. naseb la aku sampai di pagi nan hening .. so dpt la parking kereta ..

     Then pergi beartur kat dataran perpatih utk sesi pendaftaran .. naik perpustakann za'ba utk kad matrik .. dapat itu dan ini .. mmg penat jugak .. then dpat bilik .. haa yg ni awsome .. sebab bilik aku aras satu .. tau2 jer kan aku bawak beg yg maharaja banyak .. so x payah naik2 tangga ye adik2 semua .. bukak pintu bilik aku terus bilik air .. kalau nk tau kat negeri sembilan ni msalah air mmg ada .. tp setakat  in aku belum pernah hadapi lah .. hopefully x kan hadapi ..


     masa minggu orientasi seriously penat tahap x igt .. mata nik rabak sebab x cukup tidur ... pape puns fasi2 aku semua baik2 .. senior2 yg sngt baik dibuat tauladan .. masa orientasi tu sumpah feeling mcm kat kem tentera askar .. terjerit sana jerit sini .. 5 hari orientasi tu .. 5 hari la aq x sempat mkn nasi .. makn roti jer .. pape pon pengalaman tu best .. (kot) .. yg paling common jadi .. student2 akan tido time ceramah ... heaven  tau .. aku pun x terkecuali tau .. mmg best tido ramai2 .. yg penting kena pndai cover la ..lau ko kena bahan time tu .. naseb la kan ...

   

   abes orientasi bermula la kelas .. kuliah .. tutorial .. koko bagai .. aku dapat modul 1 .. ni tgh usaha nk tukar modul sebab aku x minat bio .. just tggu jer lah macm mana .. kat sini .. mmg elok bagi sesiapa yg nk kuruskan badan .. lab pzik tinggat 4 .. abes tu pegi kuliah bio yg mmg jauh dewan dy .. abs tu pegi tutorial lak .. bagunan yg ceruk ntah mane2 .. then naik balik lab .. seriously sehari pegi kelas kaki mmg rasa nk barai .. tp tu lah seronoknnya .. cabaran  ..



   pasal roomate lak .. so far roomate aku ok jer .. sorang budak perak .. sorang selangor .. aku n lagi sorang dari phg .. most of us ada kelebihan masing2 .. ada yg pndai math .. fizik .. talented in chemist .. pro in sc  comp ... aku ??? aku average student jer .. hehehe


   actually byk lagi nk story tapi masa x mengizinkan .. later ok ...
assalam :)