Tuesday, 12 November 2013

HIGHLAND TOWER ..macam seram je .. macam seram je

okay hari ni nk propa ... last week aq n geng pegi hangout lah citer dia ... ok then nk tgok movie ... usha punya usha ok la setuju nk tengok  thor .. semangat wehh .. sebab citer tu best .. then tetiba spoil .. sit yg hade just depan sekali ... mau patah leher we all kan dok mendongak 2 jam tu .. so terpaksa la tukar .. tengok citer lain .. and u know what kteorang decide nk tgok highland tower !!

  tak tau la kenapa bole decide nk tengok citer melayu .. and then tengok laaaa ..
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ,, what do you expect from this movie ??? i dont know at all .. kteorang saling berpandangan whether citer ni dah start ke belom .. iklan kah ni ... sangat bosan .. aq x nampak part mana yg seram .. kononya .. then tetiba je ada dua tiga kelompok veruk dlm panggung tu duk jerit2 .. propa sngt uolss ... rasa nk simbah jer dgn air coke kt tgn time tu .. semanagt jerit2 .. and the most worst .. kteorang bazirkan duit beli tiket utk citer yg boleh diklasifikasikan ntah hape hape .. why .. why .. why .. malaysia should produce that kind of movie .. sequence cerita seram kat malaysia ni .. masih ditakuk yg lama .. mcm tu jer .. x de perubahan .. ok bila kata cerita hantu .. mesti la ada punya hantu kain putih .. ada kena rasuk .. histeria bagai nk gila .. jerit2 suara ala2 ella .. then panggil ustaz or bomoh or pawang whatever .. then solve the problem ... and that was happen in highland tower .. aku rasa cerita tu lg best kalau dia x dibuat dlm konsep dokumentari .. coz its was really bored .. seriously ..

  as a viewer .. aku ada la opinion aku sendiri .. x payah cepat melatah okay ..try la buat cerita mcm hollywood ... dgn sound system yg maharaja gempak .. n when come to tthis issue .. jgn ckp bajet bsr ... hello .. aku rasa produser kt malaysia ni ramai dah yg juta jutawan .. am i right or u were wrong ??
for instance cewahhh ... cerita mama .. cer la korang tengok .. mmg awesome ... seriously takut alu tengok citer tu .. bkn nk agung2 kan karya negara luar and perlekehkan karya anak watan sendiri .. but when comes to quality .. its the real act .. we could not deny it .. they outside from our country is much better .. so think about it ..
bye for now .. keep smile :)


I'M BACK HUOLLSS

haaa tergopoh gapah jari jemari runcing menari diatas papan kekunci ni .. punya la excited nan ghairah nk hupdated entry untuk kauorang ... ermmm still ada lagi yg view page ini .. ?? sedeh tahu idok dapat seaktif dahulu kala ,,, masa zaman2 muda dahulu ..

    okay .. seiring dengan peredaran masa .. aku terlalu lama bukak blog .. sangat busy dik nonn .. sekarang tengah cuti sem .. warghhh life kat kolej tu sangat hazabb kekdahnye .. pressure berganda ganda .. bnyk nk cerita tp tak tau nk start dari mana .. ermmm ...

Friday, 13 September 2013

Jarak yang memisahkan engkau dan aku
Terlukis sebuah rasa berbingkai rindu
Gelisah karenamu, ingin di dekatmu
Suka dan duka bersamamu
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu
Berharap esok hari kita bersatu
Menembus dinding waktu, menghalang rasaku
Gelisah karenamu, ingin di dekatmu
Suka dan duka bersamamu
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Aku di sini kau di sana
Rindu rindu semakin rindu
Cinta cinta semakin cinta
Rindu cintaku padamu
Rindu rindu semakin rindu (semakin rindu)
Cinta cinta semakin cinta (semakin cinta)

Aku di sini kau di sana

love you .. capital H .. gonna miss u a lot

Saturday, 24 August 2013

hai

hollaa semua ,,, hai  assalamualaikum ..
lama kemain x jumpa korang kat sini ,,, still ada yang view blog haku .. moga2 adalah hendaknya ..
miss gila nk hupdate entry tapi semenjak terperap kat kolej ni .. aku semakin kerap menjadi manusia bukit .. menjadi anak2 gua .. terpisah dengan kepesatan arus pemodenan dunia luar .. sadis kan life aku .. kesahnya ..
  btw mcm masih belum terlambat nak wish selamat hari raya aidilfitri .. maap zahir batin uolss .. haaa mcm mana raya keorang .. meriahh ke idokk .. va va vomm ke idokk .. mesti best kan .. raya aku x best tahun ni sebab cuti raya kojap jo .. rayo ke ompet den dh kena balik kolej dh .. mid sem arghhhh sengal ... sebelum cuti tu .. packing barang tak hingat dik non ... buku penuh satu bagasi flight .. hujung2 kt rumah x bukak pon .. bangang x aku ... dan nampak lebih bangang bila exam .. aq x boleh perform well .. sadis ..

   tp let it gone by the flow .. yg lepas .. lepas lah .. betul x .. now aku tinggal plus minus 2 bulan jer lagi untuk sem ni .. means final exam aku just around the corner lah kekdaahnye .. aku srabut tahap yarabbi .. mana nk study . mana assignment .. mana nak bermovie korean .. heheh yg tu gebang ..  lagi haru .. MUET .. arghh .. x prepare ape pon ... mcm2 masalah ada dlm otak ni .. otak aq kian penuh dimasuki air2 masalah yg mennunjukkan peningkatan yg drastik .. hummm rasa nk balik rumah ...

      btw baru je tadi siap buat assingmnt sc comp yg voley tahan la penat dy .. jenuh aku menghedit lagu .. video .. bagai .. tambah effect .. 3 hari wooo ngadap lappy .. boleh kata nk terkoyak dah mata ni .. kalau hujung2 markah assingment tu non hado jer ... aku nanges wehh .. baparkkk ahhh .. penat ..  ok lah nanti sok sek sok sek lagi .. nk tido ... bye2 >_<

Saturday, 6 July 2013

BALIK RUMAH

hai korang .. sehat ?? lama berabad x update blog ni ... masa membataskan aku untuk berjimba jimba nan bagai .. sekaarang aku kat rumah .. kejap lagi dh nk balik kolej .. arghhh x suka feeling ni .. assignment aku bg tau kau .. sangat banyak ..

   hidup kat kolej tu seriously mcm dlm penjara ..no entertaimnent at all walhal bilik aku sebelah bilk tv jer .. tp tv tak pernah bukak .. ok tak kesah la tu .. aku sekarang makin menghampiri UPS .. lepas raya ni mula lah .. takut jgn ckp la .. teringin nk dpt 4 rata (4 flat) tp tgk la cara belajar .. always pack with tutorial bagai n assignment yg aq sendiri pun x tau ape yg aku buat ... silibus utk sem 1 ni aku rasa x susah mana .. tp masa !!!! aku betul2 ada krisis ngn masa .. sngt tidak mencukupi ... kadang2 tu lecturer bagi kerja terlampau byk smpai mmg x siap .. then masuk kelas buat muka yakin jer la .. tu belom ckp psal kuiz ... lg miserable ... susah ya amat ,,, tension !!

  rabu ni dh mula ramadhan ... aq tak tau la mcm mana nk hadapi .. sbb jadual harian yg terlalu pack .. tp excitd jugak nk merasa pengalaman tu ... cettt kononnnn kan ... feeling hidupp ~ ~ ~

   apa lgi nk story erk .. byk actually .. tp masa jugak jd penghalang ,, see ?? sekarang aku kena susun strategi utk lebih fokus dlm kuliah .. sebabnya .. time kuliah la mengantuk dia ... kuasa 10 .. seriously .. n aku akan usahakan ape je yg boleh as long my first exam 3 pointer n above ... n aku feeling sngt nk abis cepat2 matrik ni ... seriously pressure dok dlm penjara batu ni ... itu x boleh .. ini x boleh .. rimassss !! any how any way ... SABAR !!  x lama .. 10 bulan jer .. aah kau 10bulan ..  sekarang aku boleh ckap  life kt matrik annoying ...   hua3 ...  ni bukan mood patah semangat ok ..Ni luahan perasaan .. tahuu ?? hope holeh score UPS ni ... then final exam sem 1 aku bulan 10 ...  bulan 11 dh masuk sem 2 .. bulan 4 dh abis !!!! x sabar nk tunggu masa tu ... x mau dtg matrik dh ~~

ok cukup lah aku bermonolong kat sini .. apaa pon x hae .. bak kata classmate perak aku ... babai uolss dh nk balik kolej dh ... nnti story2 pasal ramadhann al mubarak pulakk .. beriman gituu kann ..


ni nk tunjuk .. lagu ni mmg nostalgia la kekdahnyer ... sebab ak dgr lagu ni dari hari first masuk matrik ... dgr kt bilik .. kt phone .. kt laptop .. dgr masa x de keje .. masa buat assignment .. paling famous masa buat assignment lahhh .. smpai lah ke hari ini .. motip ?? aku pon x tau ..

Friday, 7 June 2013

yes !

hye uollss semua .. tadi lepas jumaat kena attend satu bengkel biology kt DK2 .. Homaigod mmg penat .. ketiak tengah berjus lagi sebab baru balik jalan kaki ke masjid luar kolej terus tergesa gesa masuk DK .. motiff pulakk kan aku nk belaja bio .. sebab aku tunggu result tukar kos ..bla..bla.. duk dlm DK .. dgn air cond sejuk tahap x igt .. then bdn penat .. amat lah wajar utk melelapkan mata ...

     aku n angkatan tentera yg lain duduk row paling blakang skali .. sebab dkt ngn air cond .. n sng nk main fb .. bapak azab kan habit kami .. actually ni bukan kuliah betul .. ni bengkel jer ..
 
      pastu abes bengkel tu ... lari2 keluar DK pergi OST nk tgok result tuka modul .. dy punye  feeling tu mcm nk g amik result PSPM dohh .. punya sesak ... usha punya usha .. aku nmpak la no matrik aku .. yesss uollss .. dapat jugak ... aku mcm heaven gak la .. lega .. finally kan .. pastu dh dpt jadual semua .. aku pikir .. sape la pulak classmate aku kan .. nk pergi kuliah .. kelas sume dh la bilik maharaja jauh .. tinggi .. last2 classmate baru aku upernye .... rumate aku sendiri ..
 mmg cunn la katenye .. senang la kteorang nk study pas ni ...

  sekarang aku tengah golek2 atas katil .. online .. esok nk outing g beli barang2 menghias bilik .. sumpah jelez ngn bilik depan .. chanteqq yaamatzz .. bertikar getah bagai .. bilik aku mcm rumah tumpangan indon jea ...  agak disgusting gak la .. any how any way ... kteorang akan buat bilik kteroang mcm .. bila org msuk .. mcm "wahhhhhh" gitu .... deko2 idaman lah kami esok ..

by the way .. syukur alhamdullilah .. allah bg kesempatan aku tukar menda yg aku x minat ,,, akan aku cuba semaksima mungkin utk skor dlm modul ni ... amin kan okayy


 ok lah uolsss .. babai ..





dari luar bilik aku nampak cm ni lah ...






yg ni bila korang dh masuk dalamm ...


vleyhh ???

haha
 

Thursday, 6 June 2013

KMNS

assalamualaikum readers ... ada readers ke aku ..
   alhamdulillah selamat sudah pendaftran matrik .. selamat sudah bertapak di bumi negeri sembilan .. hari pendaftaran tu seriously sesak .. jam .. berkilo kilo meter .. naseb la aku sampai di pagi nan hening .. so dpt la parking kereta ..

     Then pergi beartur kat dataran perpatih utk sesi pendaftaran .. naik perpustakann za'ba utk kad matrik .. dapat itu dan ini .. mmg penat jugak .. then dpat bilik .. haa yg ni awsome .. sebab bilik aku aras satu .. tau2 jer kan aku bawak beg yg maharaja banyak .. so x payah naik2 tangga ye adik2 semua .. bukak pintu bilik aku terus bilik air .. kalau nk tau kat negeri sembilan ni msalah air mmg ada .. tp setakat  in aku belum pernah hadapi lah .. hopefully x kan hadapi ..


     masa minggu orientasi seriously penat tahap x igt .. mata nik rabak sebab x cukup tidur ... pape puns fasi2 aku semua baik2 .. senior2 yg sngt baik dibuat tauladan .. masa orientasi tu sumpah feeling mcm kat kem tentera askar .. terjerit sana jerit sini .. 5 hari orientasi tu .. 5 hari la aq x sempat mkn nasi .. makn roti jer .. pape pon pengalaman tu best .. (kot) .. yg paling common jadi .. student2 akan tido time ceramah ... heaven  tau .. aku pun x terkecuali tau .. mmg best tido ramai2 .. yg penting kena pndai cover la ..lau ko kena bahan time tu .. naseb la kan ...

   

   abes orientasi bermula la kelas .. kuliah .. tutorial .. koko bagai .. aku dapat modul 1 .. ni tgh usaha nk tukar modul sebab aku x minat bio .. just tggu jer lah macm mana .. kat sini .. mmg elok bagi sesiapa yg nk kuruskan badan .. lab pzik tinggat 4 .. abes tu pegi kuliah bio yg mmg jauh dewan dy .. abs tu pegi tutorial lak .. bagunan yg ceruk ntah mane2 .. then naik balik lab .. seriously sehari pegi kelas kaki mmg rasa nk barai .. tp tu lah seronoknnya .. cabaran  ..



   pasal roomate lak .. so far roomate aku ok jer .. sorang budak perak .. sorang selangor .. aku n lagi sorang dari phg .. most of us ada kelebihan masing2 .. ada yg pndai math .. fizik .. talented in chemist .. pro in sc  comp ... aku ??? aku average student jer .. hehehe


   actually byk lagi nk story tapi masa x mengizinkan .. later ok ...
assalam :)

Saturday, 25 May 2013

the day will come . . .

assalamualaikum hyuuollss semua .. haa kelass kan greeting aku ..
     hari ni dah 26/5/2013 .. so esok .. offically aku akan melangkah ke satu alam baru yg best la kot .. kot tu sebab aku x tau lagi guaner rasenyer .. hehe esok .. tercampak la aku kat bumi negeri sembilan .. aku akan belajar kt sana lebeh kurang setahun untuk program matrik aku .. humm tak sangka dah nk masuk matrik dah .. cara pembelajaran pun dah berubah .. x mcam zaman2 aku sekolah dulu .. zaman2 kegelapan .. diamana pengetahuan terhadap pembelajaran itu sangat berada ditahap jahilah .. rasa baru semalam amik result pmr .. mcm baru semalam ada kes dgn cgu kat sekolah .. mcm baru semalam main2 dlm trial spm .. mcm baru semalam sakit otak struggle spm .. dan mcm baru semalam sedehnya amik result spm .. semua semalam kan .. nmpak norr gebang tak hingat ,..


    so .. kawan2 aku pun seems like dah ada tujuan hidup masing2 .. agak seperate la semua lepas ni .. bestfriend aku yg paling hot dan gojess .. dan bermulut puaka sedikit bakal fly ke kaherah september ni .. buat medic .. tak sangka budak tu buat medic .. pastu my buddy masuk alam .. kut dia reti ntah tidak baca "alam nasrahh la sodd rahh" .. hehehe gurau jer .. pastu my colony .. haha manage masuk miat .. amik pilot .. ada gak yg sama2 ngn aku berjuang di matrik .. masuk maktab n bakal guru ada yg manage masuk GMI ..ada yg buat dentistry .. yg amik engineering pun hade ..ade gak yg x gi mane2 ,,


   so pas ni ..aku akan rindu gila babs nak hupdate blog .. walaupun readers aku suam suam kuku .. dan follower yg takat hidup segan mati tak mau .. x hape uolls .. tak kesah punn nye la kan je pun .. i'm happy with what i'm doing anyway .. aku tau duduk kat matrik tu dengan surrounding dlm hutan lipur .. bakal lah aku berteman dgn binatang2 rimba yg cute2 belaka nanti .. hope bila dh terperap dlm hutan .otak makin bijak .. hahaha .. gila punya statement kan .. n hope jugak .. boleh score pointer 3.2 and above .. hehe insyaallah


   and aku tak tau la mcm mane aku nk survive idop independent nnti .. sebab in all my school time .. x pernah pon dok hostel .. hahaha .. dan ditambah dengan ketermalasan haku yg dahsyat ni .. x tau lah .. tp aku excited nk rasa semua tu .. hope roomate aku x bangang cm aku sangat .. dpt yg bijak2 .. dan yg x pengotor .. suckkkk ...
 

 so finally .. i'm actually really a bundle of nerves to get into a new phase .. haha .. the day will come .. i had to move on .. so mintak ampun .. mintak maap .. sepanjang mencoret kisah hidup aku kat sini .. banyak kot tercarutt .. terpropa dan sebagainya .. nnti bila aku balik cuti .. sure aku akan story kisah2 di KMNS ..

   bye for now .. take care .. and may Allah bless us always ..
best wish to all my friends n u too ..

    assalamualaikumm

ni lah kolej aku ... bakal penuntut KMNS ..                   

Sunday, 19 May 2013

HANGOUT TOGETHER

dah lama sepi kan ? ape boleh buat sangat la sibuk .. buat persiapan2 matrik .. huh tinggal lagi seminggu jer duk rumah .. aku tak tau nk gambarkan bagaimana dan apakah yang akan berlaku kepada struktur otak aku bila dh start belajar nnti .. -banyak benda dah luper-
 

ari tu g lepak tgok wayang .. main bowling .. mkan2 shopping buku2 ngn budak ni .. sumpahh heaven gila .. prangai masing2 memang gila2 okayy .. nak2 pahan .. mulutnya kategori puaka sedikit .. kalau x kuat iman .. jgn lepak ngn budak ni .. pasti korang mengidam jer nk pijak dia .. 



bapak terer budak ni main .. strike sokmo .. konon cakap first time main .. erhh

yg ni .. takk tau laa .. agak2 kena tak pin tu ??

not bad serrap main .. score tinggi jugak

mmg la aku suruh kau posing .. tp bukan posing ala rozita che wan ..

kat kedai hadiah .. beli hape ntah aku x tau

yg pakai spec tu feeling muka k-pop la kott

ni la paan .. pandai buat muka nerd .. tak bersalah ..
padahal perangai .. ya rabbi .. ~~
  dan lagi dukacita gambar aku x de pon .. hahaks .. sebab ape ntah la .. aku lupe soh dyorang capture .. sengal je ase ..


    petang tadi main basketball ngn dyorang nihh .. dh lama x lari2 .. mengah jugak la wehh .. kimi main punya feeling sampai koyak2 kulit kaki .. wargghh 


ok la .. sampai bertemu lagi kalian semua .. ( ^_^ )

Sunday, 5 May 2013

bila benda free . . . .

holla korang ..  alahai serabut nya serebrum aku dok prepare form2 matrik .. banyak betul la borang nya .. bila aku baca satu baris .. dan satu demi satu baris dia punya panduan semua tu rasa macam bakal hidup dalam tahanan pulak .. ni belum start kuliah .. cehh kuliahh .. boleh kena cardiac arrest gamaknya ..

            ok back to the main point .. bila benda free .. haa bila benda free semua best kan .. kalau makcik senah tepi simpang 4 tu .. amik ranting kayu then celup chocolate then bagi kat kau .. free .. sure sedap .. asal free je .. memang mouth watering la katenyee ..

            ari jumaat tu balik kampung .. mood mengundi katenyee .. ehh aku mengundi ?? tak lah .. my parents .. along the way nk smpai kampung tu .. mcm pesta bndera aku tengok .. and the most worst thing .. ada la sekelompok budak2 sebaya aku .. dok ramai2 tepi traffic light pegang poster .. banner soh undi parti depa .. haahh mmg bnyk mase la nk layann kan ... ilang khusyuk aku yg sedang drive ~~

         then ari sabtu petang tu .. aku pergi kat dataran kat bandar pekan .. ada function ape ntah .. ermm himpunan pengundi muda kot .. aku teman cousin aku dia g amik duit ape ntah kt situ .. k fainggg ramai nya makhluk kat situ x terkira .. mcam2 rupa duk ada .. sebab petang tuu pm pun turun .. tu pasal manusia mengalah kan orang tawaf kaabah .. seriously !!

   
    then ada la persembahan azlan n the type writter .. ada hattan .. neelofa .. kilafairy .. n sape lagi ntah .. x amik port pon .. terjerit jerit manusia ni semua bila nmpak neelofa itu .. aku pon turut sama menjerit .. kejadahhh nya pulak nk menjerit kan ..  der kejee aku ..  abis pm berucap ada la model2 catwalk kat moto2 superbike .. ada konvoi moto la .. mmg meriah la ..


   ni part yg best nya .. ada makan2 free ..  mcm2 la .. kuih muih iras2 rumah terbuka aidilfitri .. dan paling rasa nk termeninggal tengok bila orang2 bertugas letak makanan tu dlm tray tu .. manusia2 semua serbu mcm hape ntah .. yg ntah dtg dari ceruk mane pon ada .. celah2 pokok .. celah2 tiang .. bangunan .. dahsyatt okeyy .. pastu dyorang amik bukan nk kate lahh .. x cukup buat gunung makanan dlm pinggan tu .. nihh siapp kepit bawah ketiakk .. hah mampoo lapar sampai cm tu skali .. paling dahsyat budak2 la .. yg rupa mcm anak yenna sume ada .. aku yg kt bwh khemah tu ase dahaga so nk pi la amik air .. smpai2 jer kat tmpat tu punyaa la bising .. tolak2 .. yg rasa terkesima tahap mega .. yg tolak menolak tu .. golongan2 veteren mokcik2 pokcik2 .. aduhaii sedehhh aku .. tak jadi la aku amik .. biar lahh dyorang ..



   then tgh aku teman cousin aku beratur nk amik kupon duit tu .. ada la sorang mokcik ni .. tua dah .. mata pon dh sebelah tutup sebelah bukak aku tengok .. riuhhnya kemain .. dh la panas yarabbi time tu .. orang ramai cm ulat taik aku ckap .. mcm nak dpt ribu2 jer .. bau ?? mcm2 ok .. melayu +cina+ india +asli .. ko rase bila tmbah sume bau tu = ape ??
ok mokcik tadi kepit bag tau .. bag yg dpt kat situ gak la .. then tetibe orang bertugas kat situ passing roti krim jagung tu ,, banyak gila .. mokcik ni x pass pon kat org blakang dia .. sume sumbat dlm beg dia jer .. then x lama lepas tu dtg sorang pompuan muka desa jer .. (anak dia kot .. ker cucu) bawak roti2 tadi .. tak muat tangan .. kepit bawah ketiak lagi .. perghh muka selamber lembu jer .. x hirau orang lansung .. terus sumbat dlm beg mokcik tu .. budak2 kecik yg ad tu tengok jer .. pastu mokcik tu wt sengeh2 manja gtu .. ase nk luku jer beliauu ..



   ok tengah beratur tu .. cousin aku tu pass pulak roti yg orang bertugas tu  bagi kat dia .. yg ni mmg omaigodd sikit sebab aku x de bag .. jenuh la aku nk pegang .. nk pass org lain .. aku tengok masing2 dh penuh tgn .. so aku pengang jer laa .. then tengh aku pgang roti2 tu smbil hayun2 .. tetiba ada kamera tv3 zoom muka aku .. arghhh mcm s**l kot .. aku berdoa agar muka aku x kluar buletin utama malam tu ...  aq tarik cousin aku cepat2 then ajak dia blahh ..


    .......

   so kawan2 .. bila uolls ada dekat tempat awam .. behave your manner laa .. satu peringatan untuk aku jugak .. hehe .. tak baik tamak2 oukeyy .. x bawak kemana pon roti tu yg kau sebat bagai nk rak ..ujung jd taik gak makanan yg ko kepit bayak2 bwk ketiak tu ..  bukan makan roti tu .. kau keyang sepanjang tahun ..


  #lagi satu aku perasan .. plastik baju yg dapat kat tmpat tu .. ada manusia buat tadah air sirap n letak straw .. dhsyatt .. padahal cawan besepahh .. punya nk banyak ..

Monday, 29 April 2013

pilihan yang manakah ?

assalamualaikum readers .. hope hade lah readers
    
        baru ni aku cek tawaran matriks .. alhamdulillah aku dapat .. dekat negeri 9 . so far aku tak pasti sama ada nk ergi atau tak .. aku betul2 rasa kompius tahap giga petala kelapan .. offer matiks tu stahun .. so dapat lah uollss semua banyangkan betapa tekunnya aku ngadap buku semua kan ..kena betul2 struggle untuk stahun tu .. aku sebenarnya still tunggu tawaran dari uni .. itulah yang aku ckap kat my parents .. so far dyorang mcm tak kisah aku nk pergi mana .. tapi my dad nampaknya lebih galakkan aku ke matriks .. setelah mendapat sokongan tambahan yang maharaja panjang nya huraian from my eldest bro .. dy pun memang suruh aku ke matriks .. so aku macam dah terdorong la nk amik keputusan tuu ..

          walau ape pun .. aku still rasa berbelah bagi .. mana satu yang tepat aku tak tau .. semua ada pro dan kontra nyaa .. humm aku usahakan istikharah je lah .. itu jer yang mampuu katanyee kan
hope Allah ber aku petunjuk yg sebenar benarnya untuk aku memulakan langkah masa depan aku ..

 
      sedikit semangat buat aku .. aku ambil pengisiannya dari surah al- baqarah ayat 216

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
  so

                          

Saturday, 20 April 2013

pernah tak korang ada feel mcm .. sometimes there are family like strangers and strangers are like family ?? pernah tak .. sebernarnye x de motif ape pon hari ni .. aku sedang menghitung waktu untuk melelapkan mata yang masih menuntut untuk berjaga .. terlalu lama berjaga aku rasa .. bimbang pula aku bakal diserang wabak epilepsi ,, trankulizer aku x tau kemana .. ehh 

sometimes jugak kita tak sedar yang kita ni sebenarnya "live hell" eventough kita rasa kita "live well" .. apa yg aku cakap ni ..?? humm ,, sometimes pelajaran masa lalu buat kita sedar ... tapi ada jer pelajaran yg dah bermacam kita lalui .. but we still at the same position .. without any change ..
and that time we should have someone .. tapi macam mana someone yg kita harapkan tu makin bawak kita ke jalan yang salah .. ?? 

selamat malam dunia .. moga pagi esok lebih ceria ..


#p/s : dalam hutan rimba memang boleh dengar macam2 jenis bunyi yg maha pelik .. jgn tak tau belakang rumah aku ada hutan hujan tropika .. yang ada binatang2 hutan yg cute .. nnti aku tangkap sekor buat pendinding rumah .. yeeyyhh esok nk tangkap ank beruang !!
 x0x0 :)

Sunday, 14 April 2013

bahana k-pop : nenek di ambang usia remaja

wahh nok .. baran jap rase bila nk hupdate blog .. haa paham2 je lah masalah nyer .. line internet rumah ni bagai siput tuttt .. haishh malas aku nak seru binatang haram tu ..  katenyee ..

  ok lah .. dikesempatan yg hade nihh marilah kite merapu kau .. haa 


   pagi tadi aku baca paper .. selak punya selak .. punya selak lagi .. ok fine setiap page sebok sok sek sok sek PRU 13 bagai .. and whatevaa aku x amik port pon .. aku benci kot politik2 bagai ni ..yadaaa ..yadaaa .. yadaaaa ntah pape dok kempen itu ini .. hah propa sangat ..


   dan sampai lah aku kat satu page ni .. name page tuu "aneyeong haseyo" .. ape tuu ?? haa page korea ... adalah berita2 pasal artis korea bagai .. yg ber k-pop k-pop sume tuh .. haa then ada lah satu ruangan ni .. ruangan "rakan k-pop" yg selalu aku tengok budak2 pompuan feeling ayu muka hyuna .. feeling pelat korea bagai duk pose muka itek konon minat k-pop sume tu lah .. ok tu situasi biasa la .. tapi hari ni uolls aku agak terkesima bila ruangan itu telah disisi dengan raut seorang nenek .. haa kau mampoo nenek minat k-pop ?? nenek kau minat ?? bernanah katenye bila tengok nenek ni pose wajah ala2 hyuna .. ayu abess katenyee .. kelasss .. hahahahaha rasa nak terkentut pulak bila banyak gelak

   siap dia tulis die layan drama k-pop online kau .. mampoo  ada nenek gigih ber k-pop .. pitam bangun pitam bangun ~~~ aku agak2 nenek ni mesti fasih nyayi lagi super junior .. suruh die menari yg lagu bonamana tu .. haru haru .. dan lagi dukacita dia siap letak alamat email .. facebook .. n blog kat situ .. actually aku superb kagum dengan nenek ni .. even mata macam dah sebelah bukak sebelah tutup (dari penilaian gambar kat ruangan tuu ) beliau sangat gigih mengikut peredaran masa .. anjakan global dengan dunia hiburan yg pesat membangun ni .. gigih sungguh beliau ..


aku rasa ber k-pop k-pop sume ni sesuai kot dengan those yg below 25 yo .. tapi tak sangaka pulak ada yg turut serta menggelek bahu ber k-pop tatkala di usia senja yg oppss kan .. well tak salah .. mebi nenek ni jiwa taiko kot .. berhati siwon .. sape tau .. jangan main gila .. nenek kau kenal siwon ?? kompem tak .. aku jamin !! well aku pon layan jugak k-pop sume ni .. tapi x de la fanatik kot .. sekadar menjadi halwa telinga .. idok le sampai nmpak lee min ho or kim  hyun jung mcam kena polong .. idok le gitu .. mesti nenek ni banyak menghabiskan masa terluang bersama cucu2 dengan menonton filem2 korea yg sweet2 tu .. alahai .. shoo sweet (-_-)



   apakan daya .. line internet kat rumah ni selalu mintak dimaki .. maka aku agak terbatas untuk menonton drama2 korea bagai .. nak curi line wifi rumah sebelah .. almaklumlah .. kan rumah aku bertapak di pinggir gua yg dikelilingi hutan hujan tropika malantika yg penuh dengan segala binatang hutan .. seperti gajah hutan .. beruang hutan .. tenuk2 hutan yg maha cute .. serta beruk n monyet2 rimba .. jadi mereka menggunkan internet kah ??? ..dan aku x sure aku berjiran dengan siapa ... humm.. so dapatlah korang berimaginasi sejenak keberadaan aku sekarang .. ditemani bunyi cengkerik dan unggas yg dahsyat .. so mane lah nak dpat line internet yg fuyoooo stailista kan .. yg hado ni pon .. yg uuuppssss cm tu je lah .. mujo ada katenyee .. 


 sebelum aku end story ni .. aku jeling lagi paper kat sebelah lappy ni .. jeling lagi sekali raut nenek tu .. sumpah aku rasa nak gelak .. raut dia polos gila kot .. cute je nenek tu .. humm n again ketawa pecah lagi .. nenek .. nenek .. 


   so kepada yg bergelar nenek2 di luar sana .. cucunda ada something for u .. hehehe




                                   

   ni lah siwon nek .. nek jangan tak tau yer .. cu harap nek akan gigih berk-pop dimasa akan datang .. bia buleh masok paper macam nenek tadi .. nenek akan kelihatan diva ..
percayalah ....  and nenek sume yg gojess nak tau tak rupa saya macam mane .. ye saya yg tukang tulis entry ni .. haaa .. pejam mata dulu okeyy .. kira sampai 3 baru bukakk ..

                                                                            1 ...
                                                                           
                                                                            2 ...

                                                                            3 ...
 
                                                              
                                                                   
                                                     tadaaaaaaaaaaaaa .. sekali raut lee min ho ..
                                                                       hohohohohohoho
                                                            ramai kata we all macam twin .. 
                                           ehh nenek sume jagan wat muka karipap nk mengejek ..
                                                            nanti cu cekik sampai biru muka
                                                      tu baru tau .. hehehe .. chill la nek .. bye             


#kepada nenek yg masuk paper tu .. sorry ye cucu macam cerca nek ... tp bukan cerca pon .. just happy dengan kegigihan anda .. anda telah membuka mata muda mudi seperti saya bahawa golongan veteren juga seharusnya tidak ketinggalan dengan kerancakan arus perubahan dunia hiburan ,, semoga sukses selalu <3                     

Tuesday, 9 April 2013

novel's time

aku tarik nafas panjang2 .. tahan lama2 .. agak2 muka dah nak naik biru tua baru aku lepas .. kalau muka baru biru muda yg macam air laut tu .. aku still tahan la .. biru tua okayy .. haa memang dah sah x de kerja kah aku .. humm

  aku sekarang tengah baca novel .. well tak dinafikan aku memang kaki novel .. tapi lately mood gedik activate sebab most of the novel yg aku baca is all about love n u know what i do love it . hah seriously .. macam aku pulak yg mainkan watak2 hero dlm setiap novel tu .. superb kan aku ..

  recently aku ada beberapa koleksi novel hlovate yg superior fofularr katenya .. humm ada tunas .. rooftop rant dengan 5 tahun 5 bulan .. yeahh korang boleh cerca aku ... sebab novel2 ni semua dah lama keluar and for sure dah berkoyan koyan manusia dah baca tapi jangan pertikai atau keluar kata2 mengejek kenapa aku baru baca .. well aku punya rumah bertapak di pinggir gua batu kapur .. aku terpisah dari masyrakat membangun yg berlip lap lip lap meriah hidupnyer tu .. hahh n u know what aku excited gila nk habis kan semua novel tu .. pasal aku dah bnyk kali dengar kwan2 aku dok memetir kata novel2 ni best .. now aku dah nak abis baca tunas . sambungan tunas ada lagi .. novel aA+bB .. seriously best gila .. aku dah baca .. memang felong habis wehh .. x tipu


   masa kau baca tunas .. kembali segar memori2 aku sebagai seorang pelajar sains tulen yg nak harungi spm bagai .. rutin harian yg pack .. tugas as prefect .. cuma yg beza  budak2 tunas ni duk hostel .. aku just skolah harian biasa .. aku enjoy sangat baca kisah addin shah yg sangat genius in physics .. kwan2 dia semua budak2 genius .. sebab dyorang ni skolah elit .. backgroud family dyorang semua dari family yg maharaja kaya so anak2 pon ada otak yg brilliant2 lah .. humm


  serta merta aku rasa macam nak repeat balik spm . rasa mcam nk buat betul2 bagi dapat straight A .. sedehh pulak bila teringat zaman sekolah yg haru nan biru .. zaman2 bermaharajalela yg aku lah selaku maharaja dan samah n fatin lah maharaninya .. whatevaa uoll .. ok lah aku nak sambung felong baca tunas ..

  target malam ni mesti habis novel tu .. n boleh mimpi memori2 addin shah dan bez alif sulaiman ..
bye .. xoxo :)

Monday, 8 April 2013

monyet main air

holla korang ..

recently aku baru balik dari holiday .. family day kt de rhu beach resort .. ala actualy aq dh beberapa kali pergi sini .. tapi ni first time pergi ngn family .. so far enjoy .. bkn selalu nk happy2 melaram bagai kan .. tapi tu lah mcam x puas sebab kejap jer ..


  aku happy sebab hang around dengan family aku jer .. kalau tanya syok ker menginap di hotel yg ala2 pondok ayam tu .. komfem tak happy ok .. ha pondok ayam?? ye lah hotel lif pon xde .. entah mane2 laluan tau2 dh sampai bilik .. whatever laa .. and yg the most damn thing .. line internet ala2 lembu laut .. haa mampuu hotel x de line tenet ?? aku pn x sure la ape jenis tempat ni .. masa aku sampai aritu .. aku tunggu parents aku yg otw lagi .. aq tgu kt kios internet tu .. wallawehh .. hanya kat situ je line internet full .. sebab dah nama pon kios internet kn .. tapi sekiling kios tu .. i mean dlm kios tu x ubah seperti sarang tikus .. padahal reception caunter depan tu je .. x semak pulak mata dyorang ehh tengok kios tu ada guest and dikelilingi oleh sampah nan sarap .. aku kan feeling nak check in kt fb .. situasi and lokasi keberadaan aku .. feeling diva katenyee .. ujung2 line cam bangang ,, so terbantut niat nak mendiva kononnya aku travel around malaysia ..ye lah x boleh update lokasi aku .. untung2 aku sempat cilok2 line and bole lah update sekeping dua gambar kat insta .. sedehh okayy ..


 macam syok sendiri jer .. slalu hotel yg aku check in dlm bilik pasti line menggunung gunung banyak nya .. but not for this place .. ntah2 aku check in kat hotel bajet x ?? opsss ..
ehh tapi aku pernah la check in hotel bajet kt johor aritu .. kemain lagi laju internet service dia .. gembira sangat aku .. yg ni bukan stakat line internet x de dlm bilik dgn line2 tepon pon out .. ujung2 bilik black out .. hahhh mampuu ?? agak2 dengan kondisi hotel mcam tu .. agak2 brapa la pihak pengurusan leh bayar gaji pekerja dia .. ??


humm tension dengan line yg bangang itu .. aku mengambil keputusan nk turun bilik nk g berenang dlm swimming pool lah katenya ... skali smpai nahh kau mcam kerbau mandi lumpur suasana dlm kolan tu .. adik2 .. abg2 .. kakak2 ..ibu nan bapa .. nenek atuk2 sume pakat masuk dlm tu ..
so usha2 ada jugak satu tempat ni line clear .. x de org sngt .. lengang je .. senyum meleret aku .. means aku boleh berendam semahunya .. aku ajak abang2 aku join skali .. aku tengok kolam tu mcm x dalam jer ..  dengan lagak pandalela renong dengan sedikit aksi bryan nikson lomas aku pun feeling la terjun ala2 perenang negara ,, ujung2 aku tenggelam .. baru lah aku sedar yg kolam tu agak dalam .. x sure la brapa kaki .. tpi memang kapala aku jer timbul .. and baru aku sedar yg aku x reti berenang .. aku wonder wehh badan aku x gajah pon .. tapi bila dlm air aku mcm gajah .. tenggelam ..
and masa nk imbang kn bdan tu la .. aku berpaut pd jaring yg tutup mozac kt bhg ats kolam tu .. and secara drastik nya jari jemari runcing aku tersangkut kat jaring tu .. lalu berdarah la ia .. so far agak sakit sebab luka tu agak dalam .. ahhh damnn !!


masa aku tengah terkuak kuak melentang dlm air tu .. ada la dua beruk ni .. girls .. mandi kat situ jugak .. mandi pakai long sleeves .. pakai hijab .. jangan main gila senahh oii .. muslimah  betul anak2 beruk ni .. why aku kate beruk .. sebab depa ni monyet tau . k cm ni .. dyorng mandi dekat la ngn tempat sekumpulan boys yg main bola dlm air tu .. kau tau x reti berenang tapi gedik main kt tmpat dlm .. tetibe je dia pura2 lemas dekat boys tu .. alah kononnya nk mati sangat lah tu .. disgusting betul aku melihat raut monyet2 itu .. gedik sngt nk kena pengang ngn laki .. so boys tadi pon tolong la monyet2 tu yg feeling lemas .. kalau aku .. memang aku selam lagi kepala monyet tu bagi dia betul2 amik feel lemas tu kn .. annoying btul ..

             

ntah2 monyet2 sume cerca aku sebab kutuk depa .. monyet tetap monyet ..  matilahhh monyet pun baca blong aku ... means readers aku terdiri dari bukan kalangan manusia la yer .. apakah ??


  x tahan dengan lakonan monyet2 tadi .. aku pun naik la .. x kuasa pulak aku dengar dyorang terjerit jerit dlm air tu .. dyorang nk pisang kot ..  tapi aku x nampak pun ada kios yg jual pisang .. motiff ??



otw balik bilik lepas memandela renong tu .. aku singgah gerai nk beli burger .. tub2 harga 4.00 hengget sebijik .. ok faingg la reason dia sebab dlm kawasan resort .. so bila badak2 air sume dah penah berenang mesti kebulur kan ..so mesti ramai yg beli even harga cekik darah .. n keadaan burger tu sangat sedehh utk harga 4.00 hengget .. paham2 je la .. kalau burger cm non hadoo tu 4.00 hengget .. bnyangkan kalau aku amik aiskirm yg kelas2 .. like magnum ke .. mesti harga dia 20.00 hengget sebungkus .. hahaha memang nk kena petir tukang jual tu gamaknyer .. tapi x pelah sebab dengan prasaan lapar tahap dewa n au terpikir kat bilik tadi x de makanan .. so aku bahan je lah burger tu .. ujung2 kenyang jugak la .. nk tunggu dinner .. ok  la dintis aku ..


ehh aku bukan cm ni yer .. ni saiz trilple XL .. aku  triple S ..
                    

Friday, 29 March 2013

tester suara petirr

now 4.00 am .. a lil bit warm morning .. and i guess when the sun appears soon its going be  such a hot sunny day .. 
   
    apa aku buat ni .. madah berhelah pagi nan buta .. ke aku yang buta yg x reti nak tidur .. haa jangan main gila kan ..by the way .. korang sehat ?? apa khabar ?? so rase belum terlambat unuk aku cakap congrats kat calon2 spm yg cemerlang gemilang terbilang tu yer .. yg dapat straight A's .. korang mmg excellent uoll .. yg feeling dpt straight A's pun congratss jugakk .. hah ?? tettttttt ..  feeling mcm aku kn .. humm so far result aku cukup2 jer dik non .. tp nk buat medic x lepas la .. nanti aku story panjang2 pasal result okeyy ..kan dh jani aritu nk letak pic result kt sini kn .. tp i segan lah u .. sebab reult i x chantekk mcm org lain .. but i bersyukur dengan hape yg hade .. haaa ko hadee .. ishh i,,u .. plak ..     

 
        humm korang nk tau x ... tak nak tau pun x pe .. sku nk story jugak .. semalam kn aku dh lulus test jpj .. homaigooddd .. this is the best feeling that i ever through tau .. kena test bagai dgn pegawai jpj .. humm petang baru balik n sangat letihh .. mase smpai akedemi aku happy giler sebab aku jumpe ramai kwn2 skolah .. jumpe kwn2 baru pun ade .. yg sorang ni name die wiwi . pelik tau budak ni .. name pun pelik .. klau x silap nma die duwi cinta kurnia .. haa cm tu la kot .. x sure betul x .. aku sampai tengok tau ic die .. igt die gebang aku .. tp betul lah .. mak dy org seberang .. n budak ni fasih giler ckp cina .. mcm aku ck bm .. haa x leh bla bile dgr dy speaking cina tu .. n budak ni bila dh becakap semuanya dlm satu nafas .. aku yg dgr pun mengah .. die slamber je .. dah la muka mcm marimar .. marimar ?? siapakah ?? ni ha ... .... ....  
      
       
 
ha cm ni la muka si wiwi tu .. x tipu lah .. tapi  kesian budak ni test moto kereta dua2 fail .. dah kena repeat next week ..
 
 
and time aku test tu smooth je weyhh .. haa bukan nak sembang kilat2 .. petir2 mahupun halilintar ye .. sesungguhnya aku sangt fokus ketika itu .. meskipun aku sedar dengan muka berminyak ..panas .. malahan terpaksa menyarung jaket busuk berdaki dan helmet bodohh yang ,, arghh nauzubillah .. pitam bangun pitam bangun umpanya .. aku rase itu helmet zaman parameswara tadika kot .. x pernah tukar . sedehh .. ko banyangkanlah aku pakai ..raut aku dh la x de iras2 pan   asia     .. serupa anak yenna dah ..        
 
  so far time test moto tu keja je . x de masalah .. sebab pak cik jpj tu duk  jauh .. nahh kau kena part kereta ,.. tester aku tu muka nauzubillah .. seram betul .. terketar ketar jugak lah aku masuk kereta .. nah kau sekali die bersuara .. aku rase bole amik masuk geng suara2 petir se malaysia ..  dan yg paling horror lagi .. time nak berhenti kt simpang .. aku tau la bile stop kreta kt simpang tu trus change gear 1 .. the thing is kereta aku tu x brenti lagi .. n die boleh pekik kt telinga aku .. " bila berhenti masuk gear satu !!!!! "
kuat gilerr nokk .. nk tercabut telinga ase .. terkejut beruk umpanya  .. ehh sape yg beruk kang ni .. dia ke aku ..?? haruss lah die .. pasal aku x stop lagi kreta tu ..
naseb la die bawak laluan pendek .. n aku x de lah lame sngt duk ngn die .. pape pun tester aku tu betul2 berjaya membuat aku terasa dipetir walaupun aku sudah biasa diperlakukan begitu .. petir2 pun janji lulus .. naseb la x de bnyk masalh ngn tester tu .. lau aku fail aku petir balik muka die .. biar hangus  kan ..
 
 
by the way korang sekarang almost 4.45 am .. n aku still dgn lappy .. mata dah macam panda ..  ada eyebang bagai .. n aku rasa .. i got go now .. nanti aku sok sek sok sek ngn korang lagi ... hehe xoxo     :D   
i got this by the way .. aku tak kesah korang nk kata aku jakun ke hape ..
janji akun dah dapat ni .. katenyee .. >.<
 
 
 
 
 
                                          

Tuesday, 19 March 2013

sinar mentari di ufuk timur . . . .

    sinar mentari pagi di ufuk timur menerjah ke ruangan kelopak mataku yang masih terpejam rapat .. riuh kicau burung burungngan di luar jendela benar2 dapat aku rasakan meskipun masih didalam bugkusan selimut tebal .. terasa sungguh berat mahu meninggalkan pembaringan .. tapi hari ini merupakan hari yang sangat penting bagi aku .. hari yang aku nantikan lebih kurang 3 bulan setelah tamat alam persekolahan .. usai solat subuh tadi .. entah bagaimana aku terlena kembali ..


   aku kerling jam tangan di tangan kiri ku .. sudah menghampiri jam 10. 15 pagi .. aku percepatkan langkah ke ruang tamu .. ayah dan ibu ku sudah lama menunggu ku .. aku tidak menjamah pun sarapan yang telah tersedia .. gemuryh barangkali .. sebenarnya aku lebih selesa pergi brsama teman2 tapi .. ayah dan ibu ku .. yang mesra ku panggil abah dan mak sungguh berkeras mahu menemani ku .. itu benar2 membuat darah gemuruhku naik ke kepala ..  ku atur langkah ku satu persatu menuju muka pintu .. sambil mulut ku terkumat kamit melafazkan ayat kursi .. aku berharap kepergianku ini dilindungi daan dilimpahi dengan nikmat rezeki ..

   sesampai di perkarangan dewan sekolah , ku lihat sungguh ramai calon2 spm seusia ku yang aku kira resah barangkali .. seperti ku juga yang menanti keputusan bila2 masa dari sekarang . aku tinggalkan abah dan mak di kereta .. aku melangkah longlai ke dewan ditemani rakan2 ku yang lain .. lama benar tidak bersua dengan mereka .. rindu bukan kepalang :)


  kami menanti di dewan dengan perasan yang sungguh tidak keruan .. pelbagai perasaan negatif positif bercampur aduk menerjah fikiran aku .. aku hanyut dalam lamunan yang tidak berpangkal tidak berpenhujung menginggaalkan pengetua yg sedang berucap .. aku sama sekali tidak menghiraukan kata2nya .. tiba2 aku tersentak dek tepukan gemuruh yang benar2 menbuat aku tersentak .. aku turut berbuat demikian : menepuk tangan tanpa tujuan . aku kembali memberi fokus kepada pengetua ..

 "DI UMUMKAN PELAJAR TERBAIK SPM 2012  DENGAN MEMPEROLEH KEPUTUSAN 9A .. TAHNIAH KEPADA MOHD ALIFF SHUHAIRI BIN AHMAD SABRI "

   aku dibalut rasa terkesima yang maksimum .. seolah olah aku tidak berpijak di bumi .. aku melangkah ke hadapan dewan .. tanpa sedar berjujuran air jernih membasahi pipi ku .. aku segara mengesat air itu.. segera aku ukirkan senyuman tidak tau buat siapa .. ku dengar seisi dewan memberikan tepukan yang maharaja gemuruh kepadaku .. dari depan aku dapat melihat abah dan mak mengukir senyum kepadaku .. alhamdulillah ya allah .. ya rabbi .. sesungguhnya ini adalah kurniaan rezeki yang terindah buat ku ..



  * aku terhenti dari lamunan .. ku cabut sebentar kaca mata dan meletakkannya diatas meja belajar ku .. ku lihat jam menunjukkan pukul 3 petang .. dengan cuaca yang dingin .. sedingin lavender menyelubungi diriku .. aku berdiri di jendela sambil menhirup kopi panas .. enak .. ku lihat salji keputihan semakin rancak memuth di jalan .. dan di seluruh bumi moscow !!
  ya sekarang aku berada di russia .. menghabiskan saki baki pelajaranku di peringkat ijazah .. aku telah berhijrah kesini lebih 6 tahun dahulu setelah tamat spm ku .. mengikuti kursus perubatan .. alhamdulillah cita2 dan impian ku bergelar seorang doktor bakal terlaksana .. itulah jua impian kedua orang tua ku .. sejak berada di semester akhir ini .. memang jarang aku pulang ke malaysia .. cuti semester pun aku habiskan disini saja .. menyiapkan pelbagai tesis yang perlu di lakukan dengan sebaik mungkin .. aku benar2 merindui kampung halaman ku .. rindu dengan masakan mak .. rindu benar .. pabila aku menelefon mak .. mak tidak pernah jemu memberi sokongan kepadaku .. itu lah yang membuat aku bertahan di perantauan ini .. 6 tahun berada di negara orang bukan sesuatu yang mudah bagiku .. terlalu banyak cabaran yang aku lalui  .. aku mahu lekas kembali ke malysia berada di samping keluarga tercinta ..


        pulang dari hospital tadi betul2 membuat seluruh anggota badan ku sengal2 .. masakan tidak . hari ini saja aku melakukan praktikal pembedahan di jabatan ortopedik hampir 7 jam .. seluruh badan sudah berbau ubat yang bercampur .. aku alah bisa tegal biasa .. itulah bau bauan ku yang boleh aku kira sebagai pewangi rasmi ku saban hari ... usai solat isya' aku merebah kan diri di tas katil tanpa mengambil makan malam .. aku sudah biasa begitu .. sebuku roti sudah memadai buatku .. malam itu aku terlena dengan nyaman sekali .. jarang aku merasakan lena yang begitu asyik sejak sibuk di semester  akhir ini .. aku hanyut dalam mimipi malam yang tidak pernah lekang menemani tidurku ..
aku seakan tidak mahu mengiggalakan mimpi itu ..  dan tiba2 . . . . . . . . . . . . .




pintu bilik ku di buka perlahan lahan .. jam loceng terus menerus membuat bising di telingaku .. mahu  saja aku humban binatang itu keluar .. biar brkecai .. dan suasana pagi itu terasa lain benar .. aku hairan .. tidak seperti kebiasaan nya .. nyaman dan dingin pagi ini tidak sama seperti di russia .. aku bermonolong sendirian dalam keadaan mata masih terpejam .. dan tiba tiba aku mendengar suatu suara yang tidak asing lagi bagi ku ..

      " angah . . . cepat bagun hari ni result spm keluar  . . . sarapan mak dah siap tu .. "



 ya rabbi .. mimpi ??? mimpikah yang membuat aku senhingga jauh terbang ke russia .. kursus perubatan  dan segala macam hal .. ahhh bodohh ..
aku terangu mangu sendirian seperti kucing hilang anak .. aku intai di luar tingkap .. ya benar aku di malaysia  lagi .. masih di bumi malaysia  .. bukan di moscow !!

Monday, 18 March 2013

THIS IS THE END : SPM 2012

     hye uolls .. meriah ke tidakk hidup korangg .. wahh lame tak godek2 blog ..  meskipun x de yang heran haku hupdate ke tidak .. aku masih feeling aku ada ramai readers .. sedehh tak ??
lately buzy jugak lah hidup aku .. macam biasa lah tak habis2 dengan lesen .. memang sedeh sebab bala2 tentera aku yg buat sekali last year sume dah graduate .. aku jer masih dalam semester 5 .. hahaha .. but alhamdulillah last week dah lulus qti moto kereta .. then 28 ni jpj .. kira macam final exam lah kan .. nak carut ape tak tau hari ni .. bosannn

    btw babes .. khamis ni result spm keluar tau .. wahhh a bundle of nervous lah rasanye .. macam2 rasa duk ada .. pasal aku ni x de lah excellent mana kan .. skit2 tu ada lah .. cewahh ... haa .. kalau dua tahun lepas aku terima offer masok sekolah sains tu .. rasanya aku lagi improve kot .. tapi x pe lah rezeki kat mana2 kan sayang ?? sekolah mana2 pun sama asalkan nak belajar .. kalau kate kau feeling duduk sekolah asrama jauh2 nuhh tapi belajar pemalas macam lembu laut tak guna jugak kan .. better sekolah pondok jer .. so far nak terget berapa erk result kali ni .. ?? warghh tak berani lah nak terget2 .. actually ada jugak target tapi tak nak share lah .. takut x dapat nanti aku dikecam .. dilebel .. "blogger hot syok sendiri" melampau kan .. hehe :)  .. nanti dpat result aku story2 okayy ,, siap post result aku kat sini .. nanti korang ramai datang cerca aku keyhh .. no problem uoll ..

   dalam cuti ni x buat ape pon .. duk melepak ternganga je kat rumah .. just imagine la berat badan aku kan .. pastu sebok nak pakai inchloss ..dh nama pon inchloss tapi azam nk hilang kg2 gtu.. azabb kan .. abis aku nak buat ape .. kerja ?? aku kerja ngn pama jer lah .. acapkali aku tengok budak2 ni kerja .. ada tu yang berhijrah ke kota metropolitan nun jauh di ibu kota .. jadi casher katenyee .. now dah jadi casher berjaya .. balik sini dah bawak BMW sebijik .. berbekalkan result pmr je kot .. ada tu yg menjadi pengusaha berjaya manik2 .. jahit2 manik .. tepek2 manik ..  dah ada butik katenye jugak .. pastu dengar kate dah bukak 15 branch serata pahang ni .. kelass kot classmate aku .. berbekalkan result trial spm je tu ... kau jangan main gila ..
belom kira yang dah beranak pinak .. haa kau mampuu dalam masa nk tunggu result spm anak dah dua ?? produktif sangat kan .. aku assume dyorang ni mesti expert gila dalam bab2 tertentu biology kan .. mau nanti g amik result sambil kelek anak sambil lagi pimpin  .. wahh keluarga bahagia .. tak sangka kau dah jadi mak orang .. bapak orangg .. sedangkan kan time sekolah dulu hingus meleleh .. bole kawin awal plak kan . jodohh katenye ~~

    pastu belom kira yang buat2 bangang dengan aku .. pergi jalan2 pasar malam area sini .. terlanggar ngn classmate ala2 citer titanic atas kapal mewahh .. saling berpandangan .. aku ukirkan sekumtum senyuman ikhlas yg sweet2 .. then dia wt tak tau .. then blahh gitu jer .. wahh naik gak barann aku .. klau time sekolah dulu kemain baik erk .. time x siap kerja .. muka ni lah yg kau hadap .. tapi sokay lah .. tak amik port sanngat pon .. biar lah hidup masing2 kan .. bukan sampai tua aku duduk sini .. paling2 pun sampai jun tahun ni jer .. pastu aku mesti jarang2 ada kat sini ..

   pastu aku rindu nak sembang2 halilintar dengan geng2 senduk aku .. which is samah .. fatin .. luqman .. kimi ..farah .. bella .. izan  wahh rindu wehh nk pangkah2 korangg .. bila lah aku boleh memetir korang lagi .. ehh ape motipp entry kali ni erk .. ntah lahh .. aku bedal je carut2 kat sini .. aku tunggu sorang blogger ni update .. pasal entry die tak hingat kay .. punyelah azab ayat2 die .. best kot .. aku kalau bace ketawa sampai rumah sebelah pon boley dengar .. pastu kena baling pinggan ..  tapi blogger ni lately macam pemalas lah nk update ... mentang2 famous kan .. taengok aku .. meskipun aku cuma warm2 nails je .. tapi aku rajin kan .. kan ?? tak pe .. nanti aku caras tempat dia pulakk ..tajuk entry kali ni mcm tak kena je dengan content yg aku tulis ni .., whatever lahh .. aku nak carut2 je malam ni ..

    ha cakap pasal carut .. aritu aku gi satu restaurant fast food ni yg bole kate gila famous lah .. x mo sebot nama .. pastu time amik order tu .. yg tukang amik order tu .. pakai tudung litup .. belit2 atas kepala dua tiga layer .. yang last2 sebonjot atas kepala macam ank nepal .. sengal jer aku tengok tapi kira muslimah abis lah wehh .. haa sekali die melatah . perghhh  mulut longkang shiall .. tak senonoh nyer pompuan .. !! wat malu jer .. x payah lah aku tulis ape yang dia latahkan .. tapi cukup lah leh wat aku blushing2 .. jadi kesimpulan nye .. pakaian kita belum cukup nak memberi gambaran peribadi kita actually .. better free hair kan .. kalau yg free hair tu ada adap .. cukup budi bahasa .. compared dengan yg fashionista stailista muslimahh yg ooppsss tu .. tapi behaviour ... kalah azwan ali mencarut .. haaa ..

   so tu je lah nak carutt .. nak tido lah esok its going be a long journey to kem plkn.. haduhh lemah semangat ..  hpe everything is gonna be okay .. bye for now ..
 
 assalamualaikum :)

Friday, 8 March 2013

lega . . .

haii korang .. don't worry hari ni aku tak guna ayat sastera or ensiklopedia mahupun manuskrip2 bahasa dan pustaka .. nanti korang bosan n tak mau singgah sini lagi pulakk . . hehe
recently aku check kat internet about plkn kumpulan 2 .. so bila dah tau keputusannya syukur jugak sebab kena panggilan kedua .. klau ketiga .. aduhaii kesian kan .. tapi semalam aku dh pergi hospital dan buat medical check up semua , aku himpunkan semua borang2 pengecualian dlm satu envelop utuk dicop . . dianalisis oleh doktor2 kt orthopedic department tuu ..

    memang sakai cerita dia pasal aku sampai dlm kul 9 lebih kat hospital . . dengan baran nak cari parking mengalahkan nk masok dewan abph dik non .. kemain sesak .. wondering sangat manusia ni sungguh gemar bertapak di hospital kan .. so last2 dapat park kt bwh pokok hujung simpang masuk hospital .. memang jauh kena bertapak nk ke klinik ortho tu .. sampai2 aku bersyukur jugak la kat kaunter tu bukan nurse yg mula2 aku jumpa dulu .. nurse tu  . . sorry cakap la erk .. mulut kemain lagi x sopan . . orang tanya elok2 dia tiba2 nk baran .. buat itu lah ini lah .. naseb bkn dia punya shift time tu .. so aku jumpa sorang nurse ni .. muda x muda gak la .. aku tunjuk form ape sume ... last2 kena buat medical check up kt klinik kesihatan luar .. tergamam kejap .. lepas siap medical check up tu kena patah balik semula ke hodpital . . okay masa ni tak penat lagi

    sampai klinik tu .. aku tunjuk sume form kt kaunter tu . . lagi satu masalah sebab medical check up hanya bole wt petang . . okay time ni aku dah mula naik baran sikit tapi baru 45 percent  . . dengan kat luar klinik tu baru lepas sidang hujan .. lecak kemain .. dah macam kerbau berkubang dah kasut aku . . so aku pi la pusing2 bandar ape sume .. letih jagan cakap la .. then dtg balik kul 2 .. mase mula2 medical check up utk berat, tinggi , blood pressure n mata tu nurse yg buat .. aku usha je muka nurse tu .. sedikit mcm nenek sihir .. aku x cakap pon ngn die .. x kuasa la .. muka kerek semacam jer .. then masok bilik doc .. doc tu tnya nk pergi ke plkn .. aku terus jwb x !  secepat yg boleh tanpa pikir dah .. pastu doc tu tnya lagi .. sebab .. ?? aku jawab balik .. i had an open frecture on my right ulna n dictruction on my radius .. previously , i had trough plating on my right ulna n wear k - wire .. haa cm tu la aku cakap .. korang mesti x caya kan aku sembang cm tu .. tapi menda tu spontan je .. doc tu pon mcm tkejut sikit aku ckp cm tu .. n dia belek2 tgn aku yg bengkok tu then ckap .. ok awk x layak pergi .. wahhh kemain happy aku uoll .. senyum2 je time tu .. tengah2 dia tulis ape ntah kt from tu .. dia tnya aku .. awk amik biology ke kt skola ?? tunjuk saya mana satu bahagian ulna .. warghh main gila kan .. aq cuak sikit .. then aq tunjuk la .. dia senyum je .. baik kot doc tu .. x byk songeh mcm nurse .. :)


     then patah balik pergi hospital .. naseb aq baik kot hari tu .. sebab hari tu kebetulan pakar ortho ada kat klinik .. lau tak mesti aku kena buat appoinment bagai .. bila aq bagi form kt nurse tu .. dia bwk masuk jmpe doc n terus panggil aku .. lega doc ada .. n bila aku tengok muka doc tu .. alahai .. mcm tak caya .. betul ke dia ni doc .. ?? muda sangat tengok rupa . . mcm budak skola form 4 .. serius .. dia cek2 sume n tanya betul x nak pergi ?? aku ckp la x nak .. !! dengan tegas . . pastu dia cakap rugi lah ape lah .. tapi last2 dia pun x bagi aku pergi .. haaa ape lah kan ..
so lega la aku hari tu .. aku sampai rumah kat kul 6 petang .. mcm hampehh je rasa penat kemain .. syukur ,, now aku tengah cari masa yg sesuai utk ke kem plkn tu .. utk bg sendiri sume form tu ..  ok la nanti kita sory lagi yerr ..

Sunday, 3 March 2013

aku dan dia :)

tiba-tiba rase rajin nk online .. aku segera merebahkan jasad diatas katil .. nyaman .. aku capai lappy di atas rak .. aku tekan "button" penghidup dan seperti lazimnnya aku menunggu untuk memulakan sesi meng-online .. selalunya lappy menghadapi sedikit kesukaran untuk "on" dengan normal .. hang barangkali ,tetapi malam itu .. syukur ,, mudah benar proses nya ..

        aku segera mnerjah ke laman sosial twitter milikku .. meninjau ninjau apa yang boleh menarik perhatian ku barangkali .. ternyata hampa .. seperti hari- hari yg sudah .. aku akan diserang rasa bosan kuasa tiga apabila terlalu lama di twitter .. itulah keadaan yakni tidak ramai follower .. pastu itulah yg bakal dan pasti dirasai .. tetapi aku sudah biasa .. memuat naik status yg barangkali pengguna laman itu menganggap aku layak dilabel "syok sendiri" ,, ada aku kesah ?? persetan kan itu semua .. sama ada syok sendiri waima syok bergroup sekali pun .. tiada siapa yg peduli ..

     aku masih berlegar legar di home page twitter .. melihat rutin2 harian manusia pengguna laman itu yg aku lihat pada zahirnya sungguh setia berteman kan "burung biru" itu .. setiap detik ada sahaja coleteh yg kecil diperbesarkan .. di hebohkan dan akhirnya menjadi huru hara .. berperang di alam maya .. sumpah seranah .. semuanya berlaku disini .. aku leka membaca komen2 mereka :)

     sehinggalah aku terpandang satu raut wajah yg tidak asing bagi aku .. insan yg mula2 berkenalan dengan ku sekitar dua tahun lepas .. aku mengimbau kembali detik2 perkenalan dgnnya .. bermula nya di muka buku .. dia menghantar pesan .. dan aku terima .. dia terus cuba dan mencuba sehingga aku jatuh cinta .. agak gatal nya dia  .. membuat aku tergoda ?? uhh tidak lah smapai tergoda .. :'(
    
    aku lihat raut wajahnya sama seperti di awal perkenalan .. manis ! tapi aku perasan sesuatu yg aneh .. nama samaran nya di laman sosial itu begitu membuat aku terkedu .. tersentak seketika .. nama seorang rakan kelas aku dahulu .. yg boleh aku simpulkan agak rapat .. adakah dia kini bersama nya ?? pernah jugak aku berntanyakan itu .. gagal ! dia mengelak dari membuat konfrontasi dengan ku .. aku tahu .. itu adalah taktik yg aku kira lemah untuk membuat aku percaya bulat bulat .. sebulat pipinya ...

           sungguh tidak rasa bersalah kah dia berbuat demikian kepada aku .. yg saban hari  menanti pesanan telefon darinya ?? sedang aku menunggu dia .. dia rupanya sedang bahagia mengenali yg lain .. pernah satu ketika dia lagak bahagia tanpa sekelumit rasa bersalah memberitahu aku .. dia sedang menuggu kawan kelas ku itu untuk keluar bersama .. aku berpura pura terguris .. mahu melihat respon dia .. mana tahu dia begitu concern .. ternyata tidak !! tidak sama sekali .. dia membiarkan aku dengan perasaan aku begitu sahaja ..

        ya .. mungkin aku boleh dikalsifikasikan insan dungu yg mengharap sesuatu yg sudah jelas tidak akan dapat aku miliki .. di usia sebegini .. aku terlalu banyak bermain dengan emosi .. berperang dengan perasaan .. yang tidak aku boleh jamin siapakah pemenangnya .. aku sudah ikhlas dengan kepergiannya dengan insan lain .. aku berusaha kumpulkan segala semangat positif dalam diri ini . mungkin salah di pihak aku .. terlalu ikhlas dengan apa sahaja tindakannya . ya .. mungkin.. aku masih terlalu muda remaja untuk memiliki perasaan kecewa . tersentak dari itu aku bangun dari angan angan remaja yang kosong . . aku punyai lebih banyak matlamat dan tanggungjawab bukan sahaja kepada diri sendiri .. bahkan kepada keluarga ..

         aku kelaskan dia sebagai manusia yg sungguh cepat berubah .. habis madu sepah dibuang .. madu nya sahaja masih banyak .. tapi sudah di lemparkan menjadi penghuni tong sampah ..
aku serik untuk melalui fasa ini lagi .. aku risau terjebak lagi dengan keikhlasan yang sejati .. aku bimbang aku sekali lagi dikhianati ..

     aku tinggal kan laman sosial itu .. jari jemari aku tersa kebas seketika .. ku halakan anak panah ke "button" log off .. setidak nya aku bisa melupakan segalanya seketika .. biarlah .. biar orang buat kita .. jangan kita buat orang .. selemah itukah aku ?? hummmmmm .. berdiam lebih baik
aku pasti suatu hari nanti pasti ada kiriman pesanan ringkas menerjah telefon bimbitku .. sudah pasti dari dia ..  ketika itu .. aku pasti akan membiarkan sahaja moment itu berlalu tanpa respon .. aku serik untuk dia .. dia yang gagal menghargai ..

                                   # bangun sambil menggosok mata ,, membetul ikatan kain pelikat #

Thursday, 28 February 2013

plkn dan lesen

bertemu lagi dengan celoteh kisah hidup aku yg tak seberapa ni .. dua tiga hari ni penat ya aamaattss katenyee .. dengan belajar lesen .. haa kau nnti ada pulak yang kate "eleh macam kau sorang blaja lesen" kesah pulakk aku . . suka hati lah kan .. ditambah pulak dengan tetibe jer air tak de kat kawasn rumah aku ni .. bukan sehari .. bukan dua hari ... 4 hari okayy .. fuhh terasa nikmat bila jadi manusia yang busukk .. aku beranggapan bahawasanya para2 pembaiki paip itu sudah mati kot ..atau apa shj lah ..
 
    recently aku baru cek plkn kumpulan 2 kt tenet .. and u know what .. aku dapat !! for sure .. aku tak tahu lah nak happy on top of the moon ke  .. felongg air mata ke .. syahduu ke .. donno babe .. namun jauh disudut hati .. memang tak nak pergi , sebab aku tengah buat lesen ni .. moto kereta x siap lagi .. whoooaahh tak kan nak tangguh sampai bulan 6 ?? sanggop ?? naseb jugak la aku baru injured last year .. so aku ada gak la alasan nk mintak pengecualian .. so far aku baru siap download semua form .. banyak okayy .. macam dh nk buat tesis pulakk .. katenyee  (T_T)

    citer sal lesen sikit .. tadi aku baru blaja bukit tau .. seramm jer bila kreta aku tetiba mampuss kat bukit tu .. dan cara kemamposan itu agak tidak comel untuk dikongsikan .. hahaha .. tapi last2 aku dh boleh buat .. mujor hari ni memang tak de orang .. sepi jer driving school tu .. semangat sikit blaja ..
semalam aku blaja jugak .. lepas bawak kereta , aku bwak moto pulak . . . yg tak best tuu semua pompuan yg bwk moto .. aku jer sang kumbang yg hadoo .. aduhaii ,, dh la ramai .. kena pulak pakai helmet bodoh tuu .. dgn bau .. nauzubillah .. macam lembu lautt .. warghh terbakar je ase .. plus dgn sinaran mentari membakar sel2 aku .. heaven kot .. so bergerak lah aku ke parkir moto amik moto .. masuk kunci  ... start dan press .. set2 minah ni bleh plak pndang2 aku .. lama bhaiii .. blusing habis muka aku nihh .. tak terkate segan nyer ..  aku wat donno jaa .. ada aku kesah kau usha aku ??
pastu sampai part yg kena tongkat dua tu .. aku brenti blakang sorg bdk pompuan ni .. aku tengok cara dia nk tongkat dua moto tu .. punya la azab .. kesian pon ada gak .. lama wehh dia nk stand moto tuu .. smpai la satu ketikaa .. haaaaa  :)
 dia enjut moto tu baik punyaa sampai terbang kebelakang dan tersondol aku .. wahhh cik kak ,, agak laa .. aku buat muka tanda soal paling comel time tu .. dan tergelak jahat sedas kat dia .. huhu sorry la yer .. aku tergelak .. mmg x leh tahan tgok dia .. muka dia merah .. pastu terus dia blahh ..

   
     aku klau kena time bwk moto mmg x leh blaa la wehh .. cerewett .. kena lambai2 .. feeling je aku lambai2 ala2 mis world .. urghh ala2 kepak rama rama pon ada ..  dengan topi n jaket tu .. jket berkarat ,, berdaki .. hitammm .. topi busuk bau bangkai kuda .. rosak saluran hidung aku ..
ada satu hari tu aku bwk kreta dan cikgu yg ajar tu .. dia feeling tau macam story telling ngn aku .. serba salah aku .. tak layan kang ..cm x sopan ngn org tue .. layan kang .. ishh x leh fokus aku kat jalan tuu .. dlm pada tuu .. sedar2 kereta dah terlajak naik atas tebing tuu .. hambekkk ajak aku borak lagi .. dia tak tahu aku kalau dh borak memang feeling habis .. sembang halilintar !! masa aku terbabas tu .. bunyi dummmmmm .. kuat gak la .. then riverse pastu bwk cm bese semula .. masa nk balik tu .. cikgu tu kata lampu signal terbakar la .. yg last bwk kreta tu aku .. so salah aku ke atas kemalangan tadi ?? nasebb la uolsss ..

   tu jelah nk sok sek sok sek hari ni .. nanti kalau ada lagi aku propa lagi kat sini .. btw kakak kat kantin tempat lesen tu .. dh tak bangang dh .. syukur kan .. apa yg aku order .. yg tu lah yg sampai dgn selamat dn comel .. naseb dia tak bangang dh kn .. pasni maju lah perniagaan dia tuu ..

Friday, 22 February 2013

kejuruteraan engineering

hola holi cecibung .. bersua lagi kita di ruangan ini ..
title kita hari ni "kejuruteraan engineering " .. apakah ?? .. sebenarnya ari ni nk sok sek sok sek about future la ckit .. what i'm going to be someday katanyaaa .. yer la as x lama lagi result spm keluar .. and saya dan kawan2 akn sambung blaja ..hehe .. haaa dan aku telah bertanya kepada sorang member ni .. "ehh nanti masa blaja kau nk amik course ape?? " lantas dia menjawab dengan raut berseri seri .. "aku nak amik kejuruteraan engineering" . . seketika aku terkedu .. seraya bebola daging berlipat lipat dlm tempurung kepala aku ni ligat berpikir .. apakah sebenarnya yg brader ni nk saampaikan kt aku .. raut aku masih terkesima masa tu .. so aku tanya dia balik . . . " ehh itu bukan benda yg sama ke .. kejuruteraan in malay .. engineering in english lols !" . . haha dia pulak terkesima . . tapi tak mahu kalah lagii .. dia tetap dengan pendirian bahawasa nya ada course "kejuruteraan engineering" itu di university kelak .. humm aku tau dia sudah agak malu dek kerana muka sudah naik biru biru tu . . . dan lagi parah nan berdarah dia nekad mencari course itu menggunakan khidmat uncle googie .. aduhaii ... aku tengokkan aja gelagatnya tu ..dan akhirnya . . tertera di skrin "no result for kejuruteraan engineering" .. hahah puas hati beta melihat .. beta dah cakap . . so itu serba sedikit kita kata perasaan yer .. atau feel .. atau aura nan semangat nak sambung blaja tu ... sehingga membina course sendiri .. gasak la deme . . . :)
   
      so korang yg spm2 candidates tu dh ada perancangan ke nak amik kos ape nanti .. nak masuk u mana nanti .. borang upu dah isi ke belom .. korang jagang nak bangang2 malas yer .. hehe .. senenarnya aku nk jadi ape ?? susah nak cakap .. banyak betul impian dan angan2 yang aku campur aduk kan sampai akhirnya aku pun x tau nak jadi ape . . . dan pada usia 18 tahun ni aku baru boleh mengasingkan impian dan angan2 . . . yaa semoga shj aku dapat melanjutkan pelajaran aku dlm program asasi nanti .. aku berharap sangat . . kita cakap pasal impian yer .. now impian aku . . aku nk amik chemical engineering in gases atau oil .. aku harap sangat dapat .. as my parents beria ia suruh aku amik engineering . . buntu betul aku . . . harap2 result aku comel sangat2 nanti . . kalau tak ok itu lain cite la . . pastu angan2 . . aku pernah berangan nak jadi doctor pada suatu ketika dahulu .. dan semakin aku membesar .. semakin lah minat sampai lah aku mengimbil subjek biology dan ternyata ya .. ternyata ilmu biology itu sangat susah nak sebati dgn aku . . aku sendiri pun tak tahu kenapa susah sangt nak mahir biology ..humm yg masih kuat kat igatan aku ni ,, about bio la erk . just bab cell divison .. yg mitosis .. meiosis  tu .. haha teruk kan ..  pastu aku pernah nak jadi tukang masak .. hua3 ,, meh gelak jahat sikit .. aku pandai ke masak ?? jawapan nye tak !! tukang masak yg aku mksud kan adalah dlm bab2 yg buat pemanis mulut .. cake .. or anything la .. pernah aku discuss dan berangan dgn kwn aku .. cik fatin , kami nak bukak cafe .. dan jual itu dan ini dan itu lagi ..

     tapi sekarang statik dgn impian aku tu la .. kalau angan2 tu boleh jadi kenyataan .. tu aku no komen . . dan sekarang aku masih menanti keputusan spm yg dijangka entah bila2 akan keluar .. haa nampak ?? entah bila2 .. pasal sangat banyak rumours yg spread lately kata hujung bulan februari la .. awal mac la .. pertengahan mac la ... awat tak habaqq hujung disember jaa ??
   
  so last words .. aku masih kompius dgn member aku yg katanyaa masih enggan berputus asa ingin amik "kejuruteraan engineering " itu .. harap2 dia cepat sedar .. dan bila dia tersedar bhw dia terbangang .. aku akan gelak jahat kat dia .. hahahahaha <------- intro . .