Monday, 17 December 2012

MLM (Multi Level Markerting)

hello korang semua ,,, 
lame jugak tak hupdate .. 
memang rasa nak sangat buat entry baru .,
tapi sakit pulak hati ni bile line internet feeling kura2 gtu .. hah 
rabak pulak rase hati ni kan .. ok la jom kita start sok sek sok sek yer..


korang pernah dgr tak bisnes mlm ?? 
kalau tak pernah korang ternyata sangat la gua ok .. hehe
bisnes ni kan famous la sejak kebelakangan ni .. sebelum ni aq dah pernah tau 
tapi the thing yg memanggil untuk aq tulis entry pasal mnde ni 
sbb org yg join mlm tu dtg rumah aq then promote bisnes dy tu kt mak aq.
motifff ..??
haruss lah berbisnes 


ok .. totally siut jer  org tuh ok ..
geli pulak hati kite tgok org tuh promote kt mk kite ,,
lalalala
ada sorang ustazah skola agama dtg rumah aq bwk 
dua org lelaki india gerga ..
gerga ok .. dy dok pot pet 
pot pet suruh mak aq join dy ,,
dy cakap just masuk ahli bayar 
rm 200 then tggu kt rumah jer 
tak payah buat pape 
bulan2 tggu jer cek dpat pulangan rm 20k

haha sangat la tak bertamadun ustazah tuh 
cner la dy bole jd ustazah 
ok cube korang pikir kan ,
kalau mcm tuh punya mudah nk dapat duit 
then korang rase ada lgi ke org miskin kat malaysia ni 
senang2 je kan org nak bgi duit 
ha cube la kau kire brapa kali ganda
byr 200 then dpt balik 20k ??

tak ke name nyer propa dlm kebodohan gtu..
india  tuh igt dy bawak ustazah bersuara nasyid tu bole lah
nak perdaya org dgn senang kan 


yg bengang tuh ustazah ni tak henti2 keluar kan suara nasyid dy tuh
dah org kate tak nk ... ehhh rase pulak nk carut ustazah tuh 
nasib la aq jenis yg serban tak tanggal kan
*ooppss ..

then dy pulak suruh mak aq bina empayar ..
ayat tak bole blah lah mak cikk oii 
kau ceramah gaye nk bukak bisnes shiping bagai kan ..
aduhaii sedehh .. 
lagi satu ustazah tue tuh ckp 
jgn nk bergantung hidup dgn suami .. kena cri duit sendiri ..

aq dgn mk aq saling berpandangan tnda terkesima
ehh mk sy ad suami la mk cik oii 
motiff pulak mulot perempuan tuaa ni ckp cm tuh 
nk samakan dia pulak yg dh jnda tu ..

dh tak larat nk kempen keteorng tapi gagal 
then ustazah tuh blah ngn india gerga tu ..
aq betol2 tak paham cara dy bisnes 
jual menda yg tak nmpak 
tak pyh buat kerja katanya 
just tggu pulangan ..


so korang semua just hati2 dengan manusia2 seperti ini
so klau ternampak berkeliaran  di kawasan rumah korang
jgn segan2 tembak jer ngn senapang gajah 
senang betol kan nk cri duit ..
haiisshh kalau benda tuh betul 
tak susah2 najib buat itu ini
nak hapuskan golongn miskin .. 

mugkin ada yg berjaya dgn bisnes ni 
tp yg aq tegok gagal jugak yg banyak 
so dari korang buang2 beratus ratus hengget 
utk benda yg tak berpaedah tu
baik koang simpan dlm tabung haji 
last2 merasa gak naik haji kan .. 

p/s:
aq duk usha dua tiga hari ni perempuan 
bersuara nasyid tuh 
selalu jer berkeliaran kat kawasan rumah 
aku ni duk cari mangsa ..
nak kena petir pompuan nihh ..
.... ...

INGAT  ..
NO TO MLM  !!


Wednesday, 5 December 2012

kedekut : ok ke ko ??

haloo semua ..
mcm mana kehidupannya hari ni .. baik ke tid0ok??
humm terasa sangt nak hupdate tapi x tau la nak mencarut ape ..
btw skng kan aku tengah menggila bagai novel 
lepas aku bce karya hlovate ,, citer aA+bB sumpah best gila .. 
pastu terus aku cari karya hlovate tu .. tp x jumpa lg ..aku nak cri novel tunas and 5 tahun 5 bulan ..
tapi mne lah nk terjah kan .. so anyone nk blnja x ?? 
ok sebelum kena cerca sebab merapu jom kita sok sek sok sek ..
korang suka x orang kedekut ?? sumpah x de org suka kn 
well aku pon ada la mewarisi sikap kedekut tu sikit tp tgok keadaan ..
if org tu sempoi .. x berkira ngn aku .. aku x de la nk berkira 
tp jenis org yg barang kita dy nak sapu ..h0k dy kemain lg ..
uhh sampah sangat kan behaviour dy .. 
as kita hidup dlm pelbagai suasana mseti kita jumpa mcm2 ragam manusia kan .. sama ada yg tulus 
ikhlas or seumpama haramm gitu perangai nya ..
pernah la aku ada sorang member ni 
well baik jugak budak ni tp x tahan sbb dy kedekut .. barang dy sorry ok kau nk guna x tentu hala
tp klau yg org punya .. ceh laju jer ..
emmm ni bukan entry mengumpat or gosip halilintar ok .. matilahh kena maki nanti 
sape suruh wt prangai sampah kan .. harus kena maki2 manja 
so in my opnion la kedekut tu boleh
tp tengok la keadaan nyer
dh kalau asyik kena pijak jer kan
org asyik memperguna 
so kita kena la tegas sikit 
tak sewenang wenangnyer mermpermudah kan org ..
tp klau org tuh baik x sombong 
when dy memerlukan kita jgn la feeling2 kekwat .. 
azab ok .. azab ..
**humm aq prati jiran aq sorng nih kekwat semacam jer .. feeling diva sngt gamaknyer ... 
aq usha jer habit dy .. 
humm nak pekena air longkang minah nih .. 
oppss sorry la terjahat ~~~
lalala .. have a nice day kawan .. 
(^_^)

Sunday, 2 December 2012

politikkan agama

al00o semua ..
                 macam boring jer tajuk tu kan .. well aku sendiri pon bukaan nya minat politik .. aku tak pandai pon if ada orang ajak berdebat mengenai politik .. cukup sekadar asas2 yg aku tahu secara kebetulan sahaja .. kalau dalam subjek sejarah , kalau ad kluar bab2 parti2 ,, pilihan2 raya .. jumlah2 kurusi yang dipertandingkan dan seantero dengannya ,, haruss lah aku tidur sahaja dlm kelas tuh .. 
nowdays kita boleh tgk semua nk guna politik utk dapatkan apa yang dihajatkan .. mcm otto von bismark and  count camillio benso di covour yg gunakan konsep "real politics" utk dpt kan ape jer yg mereka nk .. termasuk la dgn membunuh .. well ilmu sejarah aku masih kuat di otak ni ..
aku paling minat bab tamadun eropah masa belajar sejarah .. zaman gelap .. best sangat ..

tapi apa yg nk dikongsi pd hari ni adalah satu isu iaitu "mempolitikkan agama"
mungkin remaja 17 tahun mcm aku ni masih mentah nak ckp pasal isu  ni .. tp sebagai warganegara malaysia .. aku jugak ada hak untuk menyuara kan pendapat aku .. yedakk ??
*kalau salah mohon cerca ok .. 

orang2 politik ni dh x kisah ape je cara dyorng boleh guna asalkan dyorng disanjung .. nampak gah di antara yg gah , boleh menguasai tampuk kepimpinan negara  .. 
kalau korng tgk beberapa mggu lalu ad la satu parti pilitik ni telah menggunakan agama sebagai medium utk menjatuhkn parti lain .. 
humm aku tidak menyokong mana2 pihak ,, sekadar memberi pndangan sahaja ,, 
membawa tanggungjawb agama islam .. mcm tu ke cara umat islam .. 
sebagai org islam aku malu dgn tindakan org2 islam dlm parti tu 
duduk berhimpun .. smpai solat hajat mndoakan kehncuran rakan seagama sendiri .. 
doa adalah untuk kebaikan bkn untuk kehancuran ..
aku yakin Allah juga tidak akan sesekali mengabulkan doa hambanya yg ingin melakukan kejahatan kpd org lain .. 
sudah la begitu .. ada diantaranya depan masyarakat pijak semut pun x mati .. tp blakang rakyat ..
duk sibuk bersekongkol dengan yahudi demi nk jd pemimpin negara kononnya .. 
hanya islam pada nama tapi muflis dengan akal fikiran .. 

jd wajarkah agama di permainkan begitu ??
tak kisah la apa pon parti yg kita sokong .. mesti kena ada sinergi antara rakyat dgn pemimpin ..
tak kekwat2 .. feeling2 diva .. walhal kalau org tak undi kau jd wakil rakyat ...
entah2 kau duk semai kangkung jer pi jual kat pasar seikat 2 hengget .. 
or duk gentel karipap kat simpang empat .. 
bila belum dpt jnji itu dan ini .. manis sngt ayat2 propa tuh ..

tapi bila dh dpat terus nk jd hazel nut yg lupakan kulitnya .. 
*hazel nut pon mahal ok*
ha lgi trus kau sombong dgn rakyat .. 
jd angkuh lupa jnji .kononnya kau adalah pemimpin yg disegani ..

mmg segan pon .. segan aku ad pemimpin cm tu 
as a youth .. kami perlukan satu suasana yg baik dlm negara utk terus ambil alih tugas mengemudi tampuk kepimpinan negara .. ha kn dh kluar ayat bm A+ ..
kalau la semua orng sebuk nk jual ikan (selfish) ..
kisian la fish kan .. 
ehh ,, ?? ok tak de kena mengena 
ok la aku noktah kan kat sini dulu .. aku rasa those yg politicians yg tersesat bca entry ni haruss cerca aku berbakul bakul .. 
chill ok pakcik2 comel .. mokcik2 cute .. just a brief opinion ..
klau tak suka pi jauh2 nih .. 

eeeeee i order karipap pusing la .. karipap !! kenapa susah sngt nk paham ??!!


Saturday, 1 December 2012

fenomena megitek kan mulut


hai semua .. td duk blogwalking sana sini .. and jejalan ke pasar youtube .. tetibe aq ternampak la video budak kt atas ni .. sbnrnye video budak ni dh jd satu fenomena dlm kalangan youtubers yg wt parody video dy ni ..
uhhhmm what i'm gonna say .. agak malu jugak melihat gelagat gedik minah ni ,,
bercakap dengan mulut feeling munchung itik serati .. kecikkan mate .. dengan pipi dikembungkan ..
walayehh comel la tu .. ??
kalau budak ni ada depan mata haruss kena tibai ni ..
     sebenarnye kn mcm2 gelagat budak2 zaman skng kita boleh tgk bila posing depan kemera .. senang citer yg pompuan mesti nk feeling megan fox ..yg laki mahu tampak peter parker gtu ..
memang style budak2 skrang bila bergambar dgn gaya mulut itik dan pipi dikembungkan ..
ni la itek sejati .. posing pulak ala2 dekt landasan kereta api ..
bila kau kena langgar .. haruss la kau jd itek penyet .. klau jual laris
al0h2 .. ni itek x brape nk itek ni .. mugkin kacukan
belalang-itek  .. 
iteknya kau dik .. aku nak tanya dalam bulan ni brapa kali dah kau
kena tampar ?? nak aku tambah ??

tengok auntie ni .. sebab fanatik sangat terhadap rohana jalil ,,beliau sanggup mengitik kan kesuluruhan wajahnya
kan itik tuhh


those yg tetibe muka iteknya ada kat ruangan ni aku mohon maaf la .. jgn dicerca plak kan .. aku google jer mulut itik than ada muka korang .. jd sapa yg itek skng ni ..
pape pon hadapi la life itek korang dengan penuh rasa itek ok ..
humm lepas ni agak2 binatang ape pulak yg mahu dijadikan trend??
 (^_^)











       

Thursday, 29 November 2012

finally, i got a freedom

al00  semua ..
dh lame tak singgah blog dek kerana my pack jdual harian exam ..
ohh semua orng tau aq candidates spm yg tersangat la sibuk ..
btw last tuesday .. i'm offically get a freedom from all the kinds of exam's papers .. hoho mmg happy la kekdahnye .. aq x tau nk ckp cm ner .. tapi happy sangat sebab semua penderitaan aq yg aq lalui lebih dari 10 tahun ni dh berakhir .. so aq janji aq kerap menghupdate entry2 yg comel2 .. meskipun tidak diminta ..
ok that all from now ..
hadapilah kehidupan anda dengan mood yg chantekss

Friday, 9 November 2012

exam week

tetiba rase nak sangat menghupdate blog walhal semua orng tau calon2 spm tersangat la sibuk menelaah buku saat ini ..
minggu first exam ni alhamdulillah berjalan dengan baik .. aq pon diberi kesihatan yg baik .. boleh exam dengan ok ..
... aq no komen pasal soklan2 exam .. hah malas nk sembang halilintar kt sini sbb susah gilaa ..
ok let it go with the flow ye dakk .. trully aq mmg tak sabar nk jadi graduater ..haha atau lagi sedap bunyinye golongan lepasan spm .. gilaa x meriah ..
sorry adik2 comel .. next year kteorang x g beli baju sekolah dah .. x beli kasut sekolah dah .. juga yg paling hot dan meriah .. x terlibat langsong dengan aktiviti sekolah yang boring dan mendukacita kn .. korang hadapilah tahun2 derita itu dengan tenang yerr ..
minggu depan x exam tapi biasa la scadule pack dengan classes .. itu sudah alah bisa tegal biasa ..
and the next week baru start balik exam ..
aq wish aq bole jwb dengan lebih baik .. lebih fokus ..
no more salah2 vangang mcm soklan teras .. and aq harap soklan2 akan dtg can be nice with me .. agar aq tidak berperasaan petir yang mahu memetir buku soalan itu sampai terbakar .. ari tuh dh nk jd tau ..
tp nasib atas meja ada air yassin .. so x terbakar laa
so soalan.. tolong laa jgn menggila beria mcm soalan sejarahhh ..
sungguh x sanggup untuk menghentam ,,, sebab ini bukan masanya .. zaman2 gelap untuk menghentam dah lama berlalu ..
so i hope everything is gonna be ok ..
ok .. sampai sini jaa dulu
k.bye..

Tuesday, 30 October 2012

SUKA CARA SINDIRAN TU ~

mls nyer la nk mencarut .. aq punye la nk control mulut .. perangai .. dh nk spm ni ..
tp ad je makhluk yg sangat menguji la tahap kebaikan aq .. walhal aq tau aq x de la baik mane pon ..
ad jer perangai2 petir yg menghanjeng kan mood chantek aq .. sape x terbakar ??
   well kalau kite x de rupe .. tak masuk neraka pon .. maybe kau kena cerca sedas dua .. 
tapi kalau mulut hazab ,, busuk ,, atau lebih tepat istilah nye 'puaka' .. sorry la kawan ,,
monyet pon x mau kawan ngn kau  .. aq tau aq x sepandai kau ,,, salah ke aq nk belajar .. 
aq suke gak kate2 kau .. simple .. tapi mkan dalam ..
  kalau keberadaan aq nk meminjam bahan belajar kau .. buat kau rase sangat x selesa .. aq mintak maaf .. dari scapula sampai ulna ..  .. selame ni kau copy paste homework aq ... ad aq kesah ...?? 
tapi kate2 kau aq klasifikasikan .. sindiran bersama adunan menghanjeng kwan  dalam nada feeling tak bersalah .. kelaass perangai kau ,, aq doakan kau cemerlang spm yer .. 
aq susun 10 jari jemari runcing aq ni ,,, mohon maaf andai terlebih terkurang ngn kau .. terkutuk ,, cerca cerci itu ini .. petir2 kau .. 
aq ase kite stop smpai sini je la .. kau hal kau ,,, aq hal aq .. 
k bye ..
assalamualaikum .. 

Wednesday, 24 October 2012

detik waktu terus berlalu

menghitung hari .. detik demi detik ..
hai assalamualaikum ..
spm tinggal 10 hari lagi .. semakin hampir spm aq semakin bermusuh dengan diri sendiri .. semakin deras degup jantung .. mmg pelik la ape hal berbunga bagai ayat aq mlm2 buta nihh ..
dikala jejari runcing menari diatas papan kekunci hitam.. ditemani larut malam nan sepi ,, dibuai lagu sentimental di gegendang telinga ..
walhal aq tidak sama sekali merasakan aluanan lagu itu ..
fikiran menerawang sejauh mata memandang .. apakah nasib yang bakal aq tempuhi ..
sungguh berbeza ketika 2 tahun lalu.. tatkala aq sungguh bersedia mencoret kertas pmr..
berbeza dengan detik ini .. seolah olah seperti anak kecil yg tidak mengerti apa pun ..
    2 tahun telah berlalu .. dan dlm masa 10 hari lagi aq akn mengubah haluan hidup aq untuk selamanya ..
kini.. buku,, nota2, segala modul yg berat senantiasa berdamping denganku meskipun aq tidak pernah memninta .. mereka sentiasa bersama ku meski jaga dan lena ..
maka tidak hairan suasana bilik ini umpama penjara yg setia memagari jasad ku yg terpaku mengadap mereka.. : nota2 comel ...
        ketika ini .. aku menyusun sepuluh jari .. memohon ampun dan maaf kepada sesiapa jua yg mengenali diri ini .. sama ada sengaja atau tidak ..
      meraih yg jernih setelah dilempar yg keruh ..
memohon restu yg satu .. semoga aku dan seantero calon spm .. dilimpahi rahmat tuhan yg tidak terhingga..
dilapang dada degan bekalan ilmu .. semoga kita sentiasa dirahmati ..
  apa pun yang berlaku .. sama ada cukup atau tidak ilmu didada .. tarikh 5 november tetap ditempuh kelak ..
doakan kami calon2 spm 2012 ..
 
 

Saturday, 15 September 2012

baru tahu perangai sebenar kau ..

biar aku ngaku.. sumpah rase nk nangis bila tengok kertas kimia aq cm tuh .. 
holla korangg ..
 #mood seriously mmg x bape chanteks laa
       trial aq tinggal sehari jer lg .. next week, last paper fizik .. merabak rabak jugek la bijik mate nih study bagai .. tapi aq mcm hampe jugak la .. study bagai nk rak tp result x de la gempak mane ... selalu kalah ,,, dh memang selalu lah dikalahkan ,,,
  tapi har tu kn mmg aq tersedar pasal prangai sorang mmbe aq ni .. mmbe yg rapat sangat laa .. kire bff jugak laa kan ,,
humm die akhirnye tunjukkan perangai sampah die tuh .. yg slame ni aq x nmpak ,,..
ok jugak la kn aq dh boleh nmpak..
   1st kn die sendiri mngaku yg die super duper dengki ngn aq bila exam aq jwb bm menjela jela pnjang nyer ,, haha hape punye habit lah kan .. dy wt essay aq x der pon nk sound2 mcm tuh .. kalau dpt pper kn .. if mrkah aq tinggi .. mmg dy buat muka hodoh la then mcm xnk ckp jer ngn aq .. pastuh ckp ngn aq mcm nk marah2 .. giler x sedeh ??
    tp time dy dpt markah tinggi aq xder pon nk mcm tuh .. aq puji jer la ..
    last week mase exam kimia pper 3 .. soklan 1st tuh dy dh tnye aq .. aq pon x pasti jwpn dy ape .. bile dh komfem aq ckp la kt dy .. sbb mmbe punye pasal kn ... aq tolong lha ..
 then setengah jm kmudian aq ad nk tnye dy skit .. punye la sakai aq panggil bgai nk rak dy wt dunn0 jer ..
 lame siot .. smpai cgu kt depan tuh dh jeling2 manja kt aq kn ..
   sentap jugek laa .. apsal dy wt cm tuh .. aq bkn nk mintak jwpan pon kn .. nk tnye ckit jer ..
    mmg dy x lyn smpai sudah .. dh nk abes mase tuh .. dy toleh kt aq .. aq tnye la dy .. komfem ke jwpn yg aq kc kt dy td .. dy dgn yakin ckp .. "betul lha tu.. aq pon buat jwpn yg ko kc .."
  lega gak aq kn .. so aq statik jer la ngn jwpn tuh ..
       then 2,3 ari lepas dpt lah markah kimia 3 tuh .. terkesima menggila aq bilaa tengok markah aq sangat la haru biru .. sikit ya amat kau ! soklan yg 1 tuh semua salah ..!! haha kau mampuu ??
 tapi bila aq tengok kertas mmbe betuah ni .. dy dpt full marks !! haiisshh ni yg rase mcm nk kaki jer budak ni kn ..
 ari tuh ckp jwpn same .. aq ckp la .. "asal jwpn ko lain .. ari tuh ckp ko wt cm aq .." ..then dy jwb "hehe,, aq tuka last minit.." aq ckp balik .. " oo.. sampai ati x share .." dy senyap jer ..
 aq rase sedeh gak laa sbb soklan tuh aq ilang bnyk markah ,,, kwn2 lain sume betul tau ..
  silap aq ker sbb mencube adakn agenda meneiru time exam ..??
  tp si dy yg mulakan ..
lepas tuh bnde yg same jd lg .. utk pper math pulak .. aq seje je la tolong dy time dy mtak .. then aq pnggil dy .. mmg sengal budak ni .. dy x pndang pon .. padahal aq pnggil dgn suuara lunak kemain ..
   
so moral nye .. korang jgn la mudah percaya sesiapa .. kadang tuh orng yg paling rapat .. paling kita sayang .. paling kita harap kn.. org tuh laha yg bnyk buat konspirasi sampah nk jatuhkan kite ..
  skang aq dh tau prangai kau budak .. kau jagn harap lah lepas ni nk ad connection time exam ngn aq .. kite buat baik kt dy .. kau "berak" pulak aq yer ..  lepas ni jgn nk berbluetooth .. ber wifi or pape lah ngn aq time exam .. padahal kau lg bnyk tnye aq . itu ini .. x mengenang budi .. nasib aq baik .. lau x dh lame ko aq siram ngn jus longkang lab bio !! erhhh
 haa korang amik bnde ni as iktibar .. dlm diam uper nye budak ni memanipulasi kn kebaikan aq yg sedia ada baik ni .. last ppper fizik aq mmg nk fight ngn kau !!!

      
       
              amik kau .. jgn nk buat baik sangat ngn aku ok ..
            hati monyet lg tulus dari kau !!



Saturday, 8 September 2012

mulut kau memang patut kene ramas pompuan !!

aah pompuan sundell ni patut diramas jer mulut longkang beliau tuh dengan air lada .. baru padan muka buruk dia tuh ,, sorry to say kalau kau nak sentap .. duli hape kanns .. !!
   ni pasal sorang pompuan tak mengenang budi .. kufur nikmat .. takbur .. bongkak .. sombong nak mati nama liy**a yg sesedap rase nk mengutuk kerjaya seorang guru ..
  aq tau pasal ni pon bila pagi tadi cgu addmath aq citer .. satu bilik guru sedih bila bace entry sundel nih ..
ewah2 kau dh jadi enjineer .. ape kau riak sangat la as kau sekarang dh berjaya???
 dah kire kau lah yg paling bagos ???
kau pon dulu buta kayu .. tapi cikgu sabar jer didik kau .. satu kesalahan besar cikgu kau dulu didik kau sampai lah kau membesar jadi manusia yg bongkak mcm ni ..
   nak banding kan kerja cikgu dgn operator kilang .. huuu nk komen pon x eti dh ... pasal persolan cm tuh x sepatotnye keluar dari seorang yg konon nyer berpengetahuan cm kau .. kalau jadi cikgu tuh boleh buat OT bagai .. then dpt pulak bayaran .. x yah der aq susah2 blaja nk spm .. baik aq g wt extra class utuk budak tadika then collect dari dyorang 50 hennget sorang .. yedakk ??
pastuh boleh plak ko ungkit zaman2 kau tolong cikgu kau dulu ?? ape key in markah erkk ..
ahh toya jer alasan tuh .. kau ckp cgu tak ikhlas ngajar .. dh kau ungkit tuh .. ikhlas sanagt lahh ..
biar lantak la if cikgu tuh nk cari income lebih .. as mende tuh pon utuk support mulut anak bini dyorang jugak .. mereka bukan lah enjineer hebat mcm kau ..
setiap insan yg memilih profesyen perguruan tuh dyorang dah ad matlamat sendiri .. sure punye nk memajukan ank bangsa .. nk jadi guru yg terbaik .. apsal lak kau nk mempertikai persoalan sampah mcm tuh .. sayang nyer kau jdi manusia mcm ni ..
cik kak oii tuhan sekarang transfer cash tau .. bila dia nk bagi tuh anytime anywhere ye ..
kalau tak de cikgu .. mebi sekarang kau jual jamu tepi simpang empat .. or toreh getah jer .. muka kau pon dah mcm getah pemadam dah aq tengok ..
meluat sanagt bace entry kau ..
semua warga pendidik kecam entry kau bagai nak gila ok !!
kalau kau ade depan dyorang ,.. rabak muka kau dikerjakan ...
kau yg konon nyer enjineer pon main blog jugak .. main fecebook jugak ..
so x payah nk tunding sana sini lha .. as orang cakap sebok nk jaga kain sutera oarng .. kain dalam cap gajah terbang kau yg terlondeh !!
so next time .. beware with any single word that u spread out ..

"memang aku rase nk ramas2 mulut kau pompuan..
biar kau lupe sebot nasi .. padan muka .. kau cari lah balik cikgu  kau yg ajar kau eja 'nasi' dulu ..
enjineer konon .. taik kucing !!! 
             

 


Thursday, 6 September 2012

salah sape ko tak siap jawab ??

opcoz laa salah soklan tuh .. kenape susah bebenor .. naik berpinor bijik mate chumel aq ni membace soklan berulang kali kan .. yeaahh ..
        ni lah kekdahnyer as td baru abes jwb paper addmath kan .. super duper duper triple  fed up aku dek kerana tidak berjaya menghabis kn soklan .. soklan wajib dijawab 12 .. then aq ase dlm 9 ..10 soklan jer aq siap ..
semua gara2 soklan index numbers yg menggila itu .. mintak itu dan ini lantas aku terpakse memperuntukkan jutaan minit untuk menyelesaikannya ..
        pastu lagi terluka aku tak sempat jawab soklan vektor .. walhal aku telah "burn a candle till midnight oil" utk study topik itu .. huhuhu tersangt lha kechewa ...
         rase mahu shj merampas kembali kertas addmath tadi n buat semula .. mesti skor utk kertas 1 pulak next week ..
            esok aku releks la jap .. as esok x de exam .. so far ok jer trial .. setakat ini la ..
ketika menjawab soklan sejarah .. aku berfeeling ala2 sejarawan kekdahnyer .. haha .. setiap lembaran ketas jawapan yg diberikan aku mnfaat kn dengan coretan jawapan yg aku rase sungguh yakin utk menulisnya ..
di harap semua yg dilakukan mendapat keberkatan dan jawapan itu dirahmati kan ..
            itu jer lha aku nk merepek ptg nih .. jom layan lagu aunt ct. nurhaliza ft. hafiz nano nano

Thursday, 30 August 2012

OME : OH MY EXAM !!

hai assalamualaikum ..
terasa sungguh tension dikala ini ... membelek lembaran demi lembaran helaian modul fizik ditangan kanan .. tagan kiri menyelak mesra deretan koleksi modul2 kimia .. apakan daya .. tangan jejari runcing cuma 10 ..
haahh x mud0h gamaknyer kn nk study cenggituh .. ate teman mmg x mampu laaa ..
well ni inform ni .. next week (3.09.2012) aq dah start trial spm sampai la (19.09.12) .. klau x silap .. 
dah tuh ape aq wt  kt sini ?? adakah berjimba jimba .. menghirup udara blog ?? 
as aq blogwalking kt blog2 kimia td aq singgah la sini kejap ..
    hai kejap jer dh nk trial .. rase mcm baru smalam aq tergedik gedik amik result pmr .. then dh nk spm dah aq .. sesungguhnya aq sangat tidak bersedia .. dengan pelbagai krisis dalaman dan luaran yg aq hadapi .. membataskan semangat aq untuk kekal utuh di puncak kecemerlangan .. haaa  kauu kluar ayat A+ aq kann..
yer la aq rase sngat tidak perfect untuk trial .. 
   tadi aq telah dikecam oleh pn.zarina dek kerana markah test yg begitu mendukalara kan hati ... hai aq pon terkesima dan cuba membuat muka tanda soal paling besar bila tengok result aq itu .. humm trully kertas 1 aq agakss trukkss .. 
     bergenang air mata tatkala melihat rakan2 lain mencanak canak tinggi markah nyer .. (ok nyg ni aq gebangg) ...
     yg pasti aq akan cuba seratus dua puluh tujuh perpuluhan dua enam tiga lima percent utuk melakar kejayaan mutlak trial ini ..
berbekalkan paduan momentum yang tersemat didada .. aq pasti jalan kejayaan terbentang luas seluas modula oblongata ku ..
meskipun sesetengah ubjek ku feeling kan n0n had0oii untuk gempak .. dulihape akuhh .. aku akan membalun semahu mahu yang bolehh ... pastikan .. addmath ..kimia .. fizik .. dapat gred yg h0k comey2 gitu ..dan untuk subjek yg paling aq benci !!! ,, iaitu BIOLOGY .. aq akn mencintaainya untuk sampai spm jer ..
ok lahh sampai sini jer aq meraban ..
aq nk kene siapkan test math .. esok nak hantar ..
ohh lupe .. esok ari jumaat cuti (31.08.12)
kalau korang tanye cuti ape ,,, memang aq cadangkan najib buang korang kt india nuhh ..aha
tetapi suka dimaklumkan bahawasanya .. aq tidak cuti sama sekali ..
terbitnya fajar siddiq esok .. bermula lah agenda fizik aq yg berjam jam lamanyer ..
diterajui oleh pn.zariana a.k.a pn.zack ..
hadoo0ii ..
calar la otak emas ku ..
mendengar leteran umpama butiran peluru M16 menerjah ke ruangan gegendang telinga ..
kalau bernasib baik .. kami cuma dipetir olehnya dengan kata semangat berbaur sindiran tajam yg tepat menikam setiap urat saraf kami .. apekan daya .. kami dipaksa mencintai fizik ..
jadi aku berhajat untuk memasang penebat petir dipinggir mulut pn.zarina ..
adakah bernas tindakan itu ..
ok la .. wish me luck in my trial s0on ..
since i had troughout this moment ..
i will do the best to lead my successfull exam life ..
(^_<)
                                                       

Friday, 24 August 2012

raya didahulukan trial spm diutamakan

otw balik bera .. sampat lagi berposing .. belakang kuda zombi lagi 





cousin2 aku .. dan belangkas .. seronok sungguh mereka ..
assalamualaikum ... 
hai semua yg sudi membaca .. pe kbr korang ?? ha rase nyer still belum terlambat aku nk wish minal aidil wal faizin .. selamat hari raya .. maap zahir batin uolls ..
sebenarnyer aq begitu teruja nk hupdates entry2 raya ni .. berkobar kobar semangat aku nk menaip bagai ..
tapi dek kerana line internet yang sangat hanjengss gitu membataskan hasrat murni aku itu .. broadband seperti menari nari memohon dilemparkan di halaman rumah .. hai sab0r jer laa .. servis gaya cm aku bayar 50 sen kn ... 
    ha guaner raya celebration korang .. mesti meriah kan .. mcm korang jugak .. tadi aku tengok kt dashboard ramai yg wt entry pasal raya ... ad tuh gaye cm propa jer entry nyer ,, oppss haha .. tapi x kisah la . at least berhupdate jugerk blog korang kan .. dari aku ni .. rase nyer aq je yg last nk tulis entry pasal raya ni ...raya aku biasa2 jer ,.. mcm tahun2 sudah .. pagi raya .. bersalaman dgn family .. pergi smayang raya .. balik tuh pergi makam nenek .. then baru gi beraya rumah sedara mara .. 
walaupun this year aku dah mcm tua sikit .. semangat untuk mengutip duet raya sangat berkobar kobar gitu .. aku g beraya sape yg x bg duet tuh aku mintak .. x nk seringgit .. paling koman 5 hengget ok .. dpt singgit aku pulang balik (^_^) .. giler punyer azab habit aku ... gaya mcm mohon diterajangs kan .. 
   paling best time mencekik makanan raya .. dengan ketupat ,, rendang ,, lemang ,, dan seantero dengannya .. wahhh makin gajah la aku lepas raya ni .. dah la aku sudah sedia ad gajah .. ramai yg tegur aq gemok .. whahahaha kesah pulak aku .. aku ke kau yg gemok .. x yah busy body okk .. 
beraya raya jugak naik cuti nih dah nk trial .. terasa cm "eh dh trial ..??" huuu guaner la .. aq bapak nyer la tak ready .. dah lame x memerah otak nk membaca nihh .. abes la calar otak emas aku nih kena berpikir ..
gasak la deme .. kadang tuh study last minit sangat membantu ... tapi jgn amal kan ..
ok la mls dh nk carut beria ... sampai ketemu lagi kalian semua ... 
(^_<)

raya pertama
abang dgn mak ..
pic aku private ..
hahaha











Monday, 13 August 2012

gosip dan jahat mulut : lelaki atau perempuan ??

assalamualaikum ... 
aq rasakan agak meriah dan teruja jugak sikit untuk terus berkarya pada mlam ini .. tengok la tajuk nyer kan .. ape ye dalam pikiran korang ... ??
haruss terbayang wajah nan hadoi pompuan feeling paris hilton walhal berwajah desa murni sedang sok ..sek.. sok.. sek.. kat kedai mamak ,,makan capati sambil mengumpat .. betul kan .. ??
humm .. harus anda semua sedar .. sedang kita mengorak langkah pasca modenisasi ini .. ha kan dah tersembur ayat bm aq .. semua benda nak menyongnsang arus .. 
kalau dulu2 bila pompuan dok ngumpat2 ni dah jadi perkara biasa nan lumrah fitrah kehidupan ..
ha tapi suka aq nk bg tau ni .. skang kaum2 adam jugak dah ramai yang suka mengumpat .. cakap2 belakang dan seantero dengannya .. bunyi macam pelik tapi  itulah dy nyer ..


contohnya .. kalau ad 3 orang laki duk lepak .. 2 orang kurus .. sorang gem0k +buruk .. then tetibe ad ponpuan lalu yang muka agak desa tapi feeling korea .. maka yang gemok tadil lah yang paling awal mengata .. dia lah yang gelak paling kuat .. mcm dy muka hero holly bolly wood kan ..


aq dah tengok banyak kali dah ..yang buruk slalu nye judge org paling awal .. asal ek .. mungkin dia tak secure dengan diri dia sendiri .. ha this is what we call self defence .. sebelom orang cakap dia hodoh .. baik dia mengata orang dulu kan ..

well masyrakat sekarang dah tak de lapik bila bercakap .. ape yg dirasa sedap dibedal yg tu lah terpacul keluar dari mulut .. walhal ko x sedar kate2 ko tuh mungkin menyentap kalbu setiap insan yang mendeng0r nye .. ate x gitu gamaknyer ..??

kalau pompuan yg bermulot longkang .. adat la di cili atau dilabel "sundel" tapi kalau dah laki yg pot pet pot pet menggila .. nk dicili jugak ker ..hah ayuh di renung sejenak .. 

nasib baik lah aq ni jenis tasbih tak lepas kat tangan kan .. oppss malas citer banyak ..
(korang buat tangan di bahu mata keatas kan)
        ~~
so laki ke pompuan ke same jer as dua2 ni ad manusia .. ad habit2 azab yg jelek kadang nye di pandang masyrakat .. so kalau nk mengata pon .. bertempat .. sesuai dengan keadaan dan gunakanlah cara yg lebih berdiplomasi utk mengata .. 
(^_^)
yang penting sape tak chantek dy lah yg kena bahan .. so sape tak cantek bace entry ni pi jauh2 ok .. jgn sentap yerr ..
bangun sambil betulkan serban labuh aq .. yg labuh nye sampai ke pusat ..
h0h0 ...

Friday, 3 August 2012

jerawats tiada lagi kan



hai brothers .. sisters ..  terasa diva kejap bila ari nih dua kali dah aq menghupdate entry .. pasal aq termenung bila bukak buku pizik tuh .. lantas aq mencapai lappy lalu start meraban gitu  alkisah nye la ...
so ari ni bukan nk mencetuskan spekulasi  mahupun kontroversi yer ... kita santai2 jer yerp ..
.... kan dah nk raya ni kan .. so cm ner persiapan nyer korang sume .. brape pasang baju nyer .. brapa ratus blaus nyer .. brapa kaler shawl nyer .. haha .. ngarot jer nk membazir kn .. trully this year i mlas gila nk beraya pasal dah tersedar yg aq ni nk SPM!!
 ok bila ckp pasal raya ni haruss la kita nk nmpak chanteks kan .. bohong kalau kau cakap x .. grr .. nak2 penampilan wajah kan ... mesti punya nak feeling2 wajah mulus bagai .. actually aq dpt topik ni masa blogwalking .. so aq sangat terpanggil untuk olah isu ni lagi ... biasanya kalau dah ckp psal msalah wajah ni opcoz la pasal jerawats ye dak .. terutamanya remaja ..
bohong la kalau aq ckp aq x pnh ad msalah jerawat .. tapi x la truk pon .. haha jerawat adalah benda yg paling aq x suka bila ia mula menapak diruang kelenjar lapisan abstrak muka kn ..persoalan nyer ad ker org suka jerawat .. SAH2 LA X KAN ..aku jugak lelaki yg melangkah ke alam kematangan dalam kebayian ini so adat lah jika jerawats itu mula singgah buat port kat wajah ku yg sedia ada flawless ini .. x gitu ?
=ok la.. sudah2 la kesilapan tatabahasa yg sungguh mintak terajangs itu kan .. ate entry kali ni teman nak share "kepentingan penjagaan kulit wajah" kome2 sume lah .. even aq sendiri pernah tersadung beberapa kali terlanjur mengguna produks khusus,, haha?
kalau dah macam ini .. korang curah jer la air panas menggelegak kat muka itu .. kerna itu lah jalan penyelesaian terbaik ..hehe

mcm2 produk yg memperkenalkan aq sebagai "DUTA BUTA" dyorng satu ketiaka dahulu ..x payah la nk disebot kan jenama ape .. kang hade pulak saya dikecam kan .. tapi semuanya hanya bayar royalti sendirian berhad kerana aq hanya la sekeping manusia putih yg dijadikan bhn ujikaji sendirian berhad utk produk2 itu semua .. toya hasilnya non- hado je ..
keterketekanan keterlampauan gila babs masa tuh ..
dulu masa muda2 muka aq ni mmg x de cela lah gitu .. senang habaq kan level kedua selepas snow white la kulit time tuh ..licin bak kulit epal ... ok aq terima jer if korang buat ~tangan di dada mata ke atas~
bila kita dah menerjah ke fasa kedewasaan kemerelaan & kegedikkan ni sang jerawats pun mula la dengan bahagianya menyerang secara tidak berhemah ke arah wajah muda kita ni ..
so aq bukan nk promote produk yer .. as kulit muka aq pon no jerawats lagi .. entah tetiba jer jerawats tuh nk ilang .. cuma nk share .. anda semua patot minum air kosong dgn bnyk .. n blajar2 la mkn buah buahan .. sayur temayur .. pastuh kurangkan la mkn mknan berminyak ... kalau nak pakai jugak produk tuh pilih la yag sesuai dgn kulit wjah anda yer .. jgn kau nk tibai sesedap rasa ..hehe ..



                       

kalau korang nak lagi mujarab .. korang amal kan petua nih .. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik >
< Cucilah minimal 5 kali sehari dengan air WUDHU >
 < Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitisdan kering sendiri >
 < Lalu ambillah sejadah, SOLAT, ZIKIR, dan DOA >
tapi jagn lepas wuduk terus tegok cermin .. pastu ckap " x sama pon cm aaron aziz" itu sangat azab iyer ..

ehh mana ad la korang .. memang sama pon muka sy ngn dia .. *mohon teranjang ~~~
ok selamats menchuba ok ... seri kan raya mu dengan wajah sempurna .. (^_^)

Thursday, 2 August 2012

kenapa tanya macam tu ??

asalamualaikum kawan2 .. selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh kesyukuran hendaknya .. (^_^)
            hari ni cuaca alhamdulillah baik sangt ,,, redup2 .. mendung2 .. sejuk2 .. sesuai la dgn jiwa korea aq ni kan .. ni nk citer ni ..pagi tadi kan kteorang sekelas kena sound baik punya dari sorang cgu ni .. huhu
lepas abes bace yassin kt dewan .. terus dy announce suruh kelas kteorang tggu .. my gucci ape la salah we all di pagi yg hening ni kan ... walhal kami baru selesai mmbaca ayat2 suci allah dgn penuh tawaduk .. huh ..
ok at last cgu tu perasan yg kelas kteorang x de mase silent reading kt tapak perhimpuanan for 2 weeks meaby .. huh kire nye cgu tuh tau la kami ponteng ...
ok correction yer .. bukan ponteng .. kami pon blambak k0jer nye dlm kelas .. as kteorang bukan berkareoke sebahagia rasa nyer .. betul la kami x turun g prhimpunan tuh .. well slow talk sudah la .. no need to assume us just like we all ni stupid kan ... haha x leh bla ...
............ siap dy warning lagi .. if kami x lulus trial dy nk sumbat kami kt kelas ujung .. haha what the la kan ugutan tuh . x thakod lha .. ha lagi berdarah .. tetibe cgu tuh tnya aq .." kamu smayang tahajjud x ?" .. memang aq wat muka tanda soal paling besar la ... ape pulak perkaitan x turun silent reading ngn solat tahajjud ... cuba korang hubungkaitkan dua kenyataan tuh .. memang x leh terima dek minda la ... pastuh bila aq geleng kpala .. hah dy wat muka tekejut ala2 beristigfar gitu .. cm "teruknya" ... my lord .. bkn x wt smayang tahajjud tuh bererti aq ni dangkal sangat bab agama ... care dy tanya tuh macm la aq ni jahil sangt kn .. dh port dy tnye tuh dewan dwan bsr smbil kami sume bersila kt kaki lima .. dgn disaksikan sekalian alam .. huh mmg x segan pon ..
haha ape la yg ada dlm pikiran cgu nih .. nk tgelak pon ad .. ase sentap pon ade ..
lagi satu sorang mmbe aq ni boleh dy x bace yassin time org lain bace ... huh lagi mantap alasan dy .. dy ckp dy ngantok .. humm lagi berdouble doubla la kami kena hentam kan .. ape la punya azab perangai ..
yg tuh mmg salah kawan aq tuh ..
tapi pape pon thanks jugak kt cgu tuh coz sedar kn kteorang kn . iyerlah kami ni manusia naif .. mintak2 cgu yg tegur kteorang tuh .. tuntas la amal ibadah nyer .. ni jgn pulak nk jage tepi kain sutera orang .. kain dalam cap gajah terbang sendiri yg terlondehh ..o0o0pppsss .... (0_0)
mengata dulang paku serpih .. walhal dy sendiri terlebih lebih ..
ok la next week kami turun pi silent reading ke ape bnde nye tuhh ... tanya lagi mana 5AF aq cocok biji mate nye tuh pakai tumit kasut cgu tuh .. hambikk kan ..ehhhh saya puasa .. x baik em0 .. (^_^)
pape pon mohon maaf andai entry ini menyentapkan kalbu sekalian yg membaca ... kalau sentap solat "tahajjud" ok .. hehe
p/s: motipp pulak nk bertahajjud ?? huh

hilang seri wajah korea kteorang .. nak2 aq kan .. pabila rupanya cikgu itu hanya memandang kami seperti ini .. gamaknya ..
mati laa 

               

Tuesday, 31 July 2012

lama nya senyap

hai assalamualaikum .. salam ramadhan for brothers .. sisters ..
urmm pe kabo uolss sekalian .. meriah ke tidak idopnye .. mesti la meriah disamping mnjalani ibadah puasa .. x gitu .. haha sape x pose sila blahh ok .. (jgn sentap..)
........ wargghh berkurun aq x menjenguk blog nih .. blog dh la suam suam kuku kn .. mlas nk hupdates .. lantas blog ini terus dipinggirkan .. lalalalallalala
huh lately aq tersangat la buzy .. spm candidates cm aq ni jarang nk feeling2 main lappy bagai ..
haha semenjak dua menjak ni perasaan cinta akan addmath semakin menjadi jadi .. sukar dibendung ibaratnye ,,, tapi perasaan benci kat biology semakin ketara ... tindakan luar kawal gamaknye ...
susah la bio lagi dahsyat dari addmath ... hah gila ke hape .. sampai aq nk hentam pon x reti .. jujur aq ckp sehingga ari ni aq still x tau teknik yg betul nk jwb bio .. biar aq ngaku jer ekh .. cikgu aq malas nk ajar .. hahaha betuah kan .. sure korang sume x merasa pengalaman cm aq .. so jgn jeles ..hehe
aq jer feeling sorang2 jwb esei bio bagai nk gila .. rase x cukup ketas kajang .. tapi dapt kosong .. mau x sawan aq .. penah aq duplicate ayat buku .. nk tengok bape markah .. still kosong .. what the la kan ..
last2 aq salin sejibik sejibik notes cikgu yg errr tuhhh kasi.. pon kosong gak .. lantas aq membuat kesimpulan cikgu tuh bagi notes palsu kt kami .. haah kesian aq kena tipu ..
bengkerk hati tgok markh kosong .. blalalalaa .. mals pikir sal bio ... gilaaaa ..
ok .. tengok la bila dah aq start citer sal bio mula la dh nk rase naik gila ni ...
skang ni (bulan puase) jadual aq pack gila ..wooaaahh ..
nak2 ari selasa .. dari pagi membawak ketengah hari sampai la balik .. subjek sume tough gila ,,
pizik.. kimia.. bio..addmath .. sume lengkap ..
mmg aq rase terion gila .. nasib la td cikgu addmath yg diva tuh x extend class .. kalau x .. mau x puasa aq gamaknye .. hehe ..
dah la aq x tau nk carut ape lagi nih .. agak2 aq ase nk cerca sesape aq terjah sini ok ..
"jalanilah ibadah puasa mu dgn penuh keikhlasan"
ko ponteng puasa ko mmg azab gila .. blurrr ..

Monday, 16 July 2012

happy birthday to me ..

ni la jadi nyer bila birthday kau tiada sape nk celebrate ... ha kau wish je la kt diri sendiri .. hehe tapi nasib baik aku x mengalami situasi "sebergitu" .. so far still ramai yang ingat and still ramai jugak yang wish .. thats mean aq ni hot jugak la ...(abaikan ayat last tu) ..
 so smalam aq celebrate la bufday aq kan even aq rase aq dah cukup tua untk smbut bufday .. biar la .. at least merase gak berbufday party bagai .. kau ade ?? hehe ..
aq celebrate skali dengan my eldest brother and my mom .. plan nyer .. juz nak buat mkan2 utk classmates aq kan .. kate final year . so sblom puasa ni nak la berparti gila .. hehe .. last2 bufday party plak yang jadi ..
its ok .. still happy jugak kekdahye .. tapi x bes sebab tcer kteorang sorang tuh x dtg .. dy dh ckp nk dtg .. tp x dtg pon ..x inform pon x dtg kn .. jenuh call x angkat .. last2 ank dy angkat .. tp dy punye nada gaye aq nih aci kutip hutang w00o .. erhh ape salah nye kamu menggunakan tutur kata yang sopan kn ..x luak duit pon.. hummm agak terkesima jugerk la bila budak tuh jwb cm tuh call aq .. its ok kalau x dtg pon .. x kisah .. mjlis sy tetap go on .. so lepas ni mmg aq mark budak yg jwb call aq tuh .. x kire la ko anak sape pon ..
.....pastu mase time nk makan tuh .. tetibe jer ada budak2 entah dari ceruk mane tau dtg berduyun duyun .. aiyoo0 .. budak2 ni pulak makan bukan aq erti kan mkn lah .. aq istilah kan mencekik ala2 kebulur gituh ...
kesian la classmates aq .. dpt mkn bakso tapi bebola nyer x de .. dyorng lmbt mkn sbb tgh panggang ayam .. yg si budak2 azab nih pulak bukan mkn bakso .. tapi juz kutip bebola nyer aja ..
so bila aq nampak kawan2 aq mkn cm tuh .. aq rase cm x best la . .. kire x sempurna la mjlis aq kn .. walhal plan asal mjlis ni juz utk kwn2 aq jer ..
tapi x lepas nk wt cm ner ..x de rezeki la ..
lg satu hal .. aq budak ni .. entah anak bangla mane ntah .. boleh dy wat dajal kt mmbe aq .. mmbe aq lalu  dy bole hulur kaki kudis dy tuh .. mau nk bersujud atas tanah kwn tuh .. haha nasib la kn .. lau x mmg budak kecik tuh kene pijak idop2 .. kesah pulak kan .. tuh nasib kwn aq yg kene .. kalau aq yg kene .. mmg aq petir anak yenna tuh .. pastuh aq benam kan kepalanye dalam longkang dpn rumah .. nak sangat bergurau kan ..
over all aq kurang berpuas hati dgn mjlis smlm ..everything yg worst tuh jd di luar kawaln .. tpi biar la .. bnde dah lepas ,, aq harap classmates aq x cerca aq bertubi tubi coz mkanan yg dyorang dpt x perfect .. sorry guys .. picture pon x sempat nk capture menggila .. sbb aq buzy .. mantap kan alasan aq .. juz to show you this .......
ni la bufday cake kami .. its verry delecious ice cream cake ,,, thaks to my beldest brother  which is had sponsered this tasty cake ... hahahaha .. 

Saturday, 7 July 2012

kalau boleh malas dah nk pergi

assalamualaikum to my readers ... huhuk feeling popular bagai kan bila ad readers ..haha
......... err esk nk ke kem pr0sa lah pulak .. kt dheru .. uiisshh .. ari tuh dah pegi .. uper nye ad pulak second camp .. nan hadoii aq kn .. alaaaa .. aq fed up ler nk ngadap modul addmath sehari suntuk .. mau berbuih la otak emas aq nih ...
........... ingt best ke g sane .. ko feeling2 markh G+ ..baik ko balik gentel karipap ..tapi tuh la result aq .. mmg segan sbb yg pegi sana budak gila superb otak nyer ... x men la cikai kan .
err ari tuh pon pegi aq dah rase azab ko tau .. dgn x de preparation sbb bru abes mc ..
now mesti lg bnyk topik dy nk bncang kan .. opcoz la sepatotnye ilmu tuh dah makin mantap ..
tapi aq nih .. alahai ..sedeehhh ...
pape pon aq harap 4 hari kt sane ad kebaikan utk aq yedakkk ..
n mintak2 jgn la aq diseksa idop2 kt sane ...
insyaallah .. nnti aq upload kn pic2 disana ..
kalau aq sempat terjah tepi pantai la ..
kalau sempat aq berangan snap2 pic bagai la kan ..
klau x .. xde la ..hehehe ..
ok sehingga bertemu di lembaran seterusnya ..
"minima kan prestasi ..
tingkatan kan kontroversi..
beerdirilah atas bakat kamu sendiri .."

Tuesday, 3 July 2012

ape dah jadi .......??

assalamualaikum .....
hummmmm ... sehingga entry ni ditulis .. aq masih melepek atas katil ... dengn mnyk cap kapak ... aduhhhhh ..ari ni balik skola aq muntah2 bgai nak gila .. sakit perut ... sahhh aq food poisoning ...
hummm td kat skola aq tibai roti sandwish ngn sambal ikn bilis .... mkn beria plak tuh .. well cuaca nan feeling2 di k0rea selatan .. ditambah ad seminar bgai .. mau x haruu perut aq nih ... s0 bila dah jumpe mknan .. mau x mencekik nme nyerr ... hahahaaha .. oleh hal yg demikian .. aq x dpt la pegi kls ptg tdi .. whaaaahaha .. tid0 pon best gak emm ..
tapi bkn nk citer sangt pasal aq ari nih .. tp kn ad mnde yg lagi dahsyat jadi kt skola td ... haaa cgu yg azab tuh tetibe menuju ke jalan kebenaran .. tetibe nk ckp ngn kteorang .. bagi aq tuh dah kire dahsyat la tuuu ..
well aq lebih suke bersikap berdiplomasi ... even dy dah bnyk wat kemungkaran kt kteorang .. dah bnyk mempraktikkan sikap mazmumah kt kteorang .. let it go with the flow kan ..
kalau pikir2 balik sampai bila nk benci dy .. this is final year .. so mls la nk amal kan sikap berjiwa irama malaysia nie .. sentap2 .. berhati gadis2 .. no m0re la kan .. if dy memeilih perdamaian .. maka berdamailah gamak nyer ... klau nak ikot kan kesetanan yg membelenggu diri nih .. mmg aq x masok dah kls dy ..
tp x nk la smpai mcm tuh ...
meaby mmgu nih dy nk g smbung blaja .. s0 tinggal lah kami keseorangan .. membawa halauan ..halatuju kearah result biology yg cemerlang .. ceehwaahh .. dramatik nan hadoo0i ayat aq kan .. bia la .. kesah pulak ..
s0 tuh jer nk s0k sek s0k sek ari nihh ... from now on .. no more cerca2 .. no hard feeling at all ..
matlamat 2bulan terakhir nih .. fokus spm la ..
kalau fail spm ko nk jwb ..?? x ker haruu .. gundah gulana idop ko namenyer .. thats means .. ko gulung siap2 impian ko nk ke matrik then benam kan dlm tanah siap2 ..hahaha  then kompem la ko menjawat jawatan buruh kasar sampai tue .. jadi penoreh getah sepenuh mase ker ..
ok la .. kurang kan prestasi ...
suam2 kan kontr0versi ..
berdiri atas bakat sendiri laa ..
(^_<) (^_^) (0_0)
...
"saya jadi macm ni sebab 3 kali repeat spm .. dyorang kata  serebrum saya hampir pecah  dan medula oblongata saya  tersumbat .. kalau x nk jadi mcm saya ..... baik ko gi blaja nuhh budaakk ..!! "
peace ^_< ..

Saturday, 30 June 2012

AKU TAK BODOH ...!!

hai assalamualaikum ...
lame berpurnama aq menyepi kan .. bersawang suda ruangan ni ..haha canteks dok my new look of this page .. x cantek pon ape aq ad hal kan ..
humm lately sangat la bzy .. baru abes exam ... sngat horror result aq .. mls nk citer ..
..... so far x de mnde sangt nk citer .. pasal idop aq skng mmg untuk buku2 shaja .. always surrounded by the books .. haa ko mamp0oo idop mcm aq kn ..jgn x caye la if aq ckp skng aq da jd ulats buku ,, bukan  ulat bulu yer ...actually aq bnyk nk cter ni .. tp kn aq da lupe la .. bnyk sngt ..nk bg tips?? nnty2 la .. if aq blogwalking nnty jumpe yg best2 aq tambun kt cini yer ...
 just the latest one .. haaa nk bg tau .. aq n the rest of class kene serang last week ... jgn x caye la if aq ckp yg serang kteorng tuh the most worst person ever kt sekolah tuh .. sape lagi kalau cgu b****** aq tuh ....
aq aim dy ni mmg saje cari poin nk ckp ngn kteorng .. ko bnyk kn lah .. da lebih 3 bulan dy wt donn0 kt kteorng .. x de nk aja .. x de bcakap . semak buku .. mmg haraammm lah kan .. tub2 ari tuh dy mintak buku uollss ..mau x terkesima terutama nye pelajar rajin mcm aq nih kan..
dgn satu bende aq x wat .. huh kesah pulak kn .. slame nih  x pnah mintak p0n ... jgn pikir aq je yg azab ok ... classmate aq yg lain pon same .. nk2 fatin kan .. 2x5 jer ..
erhh meruap tol la ngn cgu tuh .. dy arituh baru balik jd juri silat peringkat kbangsaan .. mmg bajet la lepas blik jd juri tuh .. boleh jer mase ari jumaat pkai baju melayu ,. then pakai tali pinggang silat .. monyet x sakai mcm tuh .. dy dtg time kami bkumpul kat dewan nk bace yassin .. eh2 time bace yassin tuh ilang pulak ..hah propaganza sangt ko .. motip ko tetibe muncul dgn belt silat bagai tuh mende ..?? x ke azab namenye tuh ..
  ok citer pasal kene serang tadi ... dy serang time kls kimia .. sesuke suki abah kau jer .. dgn x bg salam .. main terjah kls org.. pulak tuh dy naik antu bgai nk gila .. cerca kiteorang itu ini .. ckp anta kerja mcm sampah .. eh hello .. sampah tuh kau ok .. kesah pulak ..kau nk naik antu bagai .. siap dy pakej hina kteorang kt cgu kimia lg .. dh cgu kimi terinfluence .. then dy mention2 dy nk g smbung blaja la ape lah .. eh pegi ok .. x de sape nk halang kau .. semak lagi ad ngadap ko ari2 .. syukur padan yg esa kau nk bla dah ..
and the last .. dy campak buku2 kteorang tuh ... berterabur gitu .. feeling dy nk wat adegan ombak rindu lah tuh .,, kami wat dunn0 jer sebab mls nk presure2 .. orang kalau x tahu mmg dakwa keteorang ni jahat .. tapi kalau orang tau kejahatan yg dy wt kt keteorng ..haha sangt berdarah ok ..
paling  aq ase hangat ... bile dgr dy hina kami kt kls lain .. dy ckp kami ni BODOH ..kepala otak otak  kau la kan ..
AKU TAK BODOH ..!!! mcm la dy ad kuasa nk tentu sape bodoh sape cerdik pandai ..
jd kat ank kau bodoh sampai tue .. baru kau tau erti penyesalan ...
buuuuuuuuuu .. jgn ingt kami nk nanges kau x de nnty .. silap2 ad party lgi kn ...
aq ckp mnde betol .. bukan sesedap ajinaikmoto nk cerca dy kt cini .. jgn sesuke ati melepaskan kentut di tangga kan .. yer la dy tuh aja separuh jer .. pastuh tggl kami cm tuu jer ..
......... hummm bila nk krisis ni nk abes ..
super duper frustrated bila kena dakwa bodoh ...
mcm la kau dah ad 18 master ckp cm tuh ..
ad ubi ad batas ,, ad hari mmg kau kene balas !!

Friday, 15 June 2012

bila dia tunjuk perangai sampah dia tu ....

aq rase tetibe ngidam nk lepuk muka beliau sedas dua dengan kerusi lab .. huuu .. ni pasal clssmate aq yg memiliki perangai yg sememangnye azab n sedikit sakai ... aq dh penah pon story psl dy .. hok yg main terjah kls kimia arituh then tetibe naik hantu..
ok kali nih .. dy telah bertindak dluar batas manusia bile dengan kekwat nyer "memepah" kwn aq lg sorang dengn penyapu .. hah ko .. mamp00o ko nk hayun penyapu kt kawan ko .. pastuh kawan ko duk membisu jer menunjukkan dia red0 .. mampu ... ko try la buat .. x dan penyapu tuh kena dia ..ko dh kena flying kick dulu .. x pon penyapu tuh dulu dibenamkan dlm tekak ko .. hambikk kan ..
mmg terkesima aq melihat gelagatnyer .. gaya cm orng tuh binatang .. walaweyhh meluat nyer tgok ko ..
sesuke suki abah kau jer pepah anak orng gituh .. kepale otak otak kambing kau la ...
ok yg dy pepah tuh awek dy .. tp kesah pulak awek tak awek nyer kn ..tetap budak tuh anak org ..even kalau ko nk pepah anak anjeng pon belom tentu si mk anjeng tuh nk duk diam .. silap2 ko jd lauk dy.. sangat tidak bermoral lah habit kau ...
kteorang sume diam tgk dyorang gadoh .. siap nk naik kaki tangan bagai .. nk msuk cmpur .. apekan daya kn ..
x tau slah ape la .. tetibe yg lelaki tuh dtang trus hayun penyapu kt yg pompuan tuh .. dh la yg pompuan tuh duk depan aq .. mau x terkesima la ..lame gak dyorang berdrama ..
actually dh bosan tgok .. asyik gitu jer ...haisshh anak orang tuh .. pecah muka beliau ..patah riuk tulang nye ko nak repair .. aq mmg x leh trima la org cm nih .. baran x kena mase ..ikot pale dy jer .. klau betul x pe .. nih senget ..
sab0 je la ...
moral nyer ko x yah nk beria tnjuk ko punya baran .. skali bpk orang yg ko tibai tuh tnjuk baran dy .. mau ko kena benam dlm tanah idop2 yedakk ..
hahahaha ..kan dh x chantek idopnye tuh .. tuh pon kalau idop ..
pape p0n tingkatkan kan kontr0versi .. suam2 kan prestasi dan berdiri lah atas bakat member ko ..*huh sungguh berdarah .. jgn diceduk utk diaplikasi dlm kehidupan yer ..sekian shaja utk kali ini

agaknyer kalau korang tetibe kene hayun dengan penyapu.. mcm ni rupe korang kan ..slagi boleh teran nanges tuh ko bantai je la nanges sepuas hati ko .. menunjukkan ko x redo di perlakukan cm tuh ..
"berdarah dalam diam perangai nyer"
(^_^)

Sunday, 3 June 2012

pandang aku sebelah mata ..?? meh aku cucuk lagi sebelah tu..

               hai and assalamualaikum kpd mereka2 yg sudi menerjah ke ruangan aq ni kan ..
                     hope hari ini anda semua menjalani kehidupan dengan chantek sekali ...
about the title at the top .. gaye mcm aq nih makhluk yg prejudis kt orang lain kan .. haha calm ok ...
juz santai2 jer .. entry kali nih again aq nk memperdebat satu masalh yg boleh menjadi barah yg berdarah kalau dibiarkan .. skema benor ayat pok cik nih ... ha .. nk tau ape ... sikap masyarakat yg suke bebenar memandang seseorang itu bukan dari aspek yg sewajarnye .. misalnya pndang seseorang tuh juz pad paras rupe .. kedudukan .. harta benda and so on la ...
macam aq la kan .. tak kate aq ni baik budi bahasa sopan santun x terlibat dlm kegiatan ini .. heehe .. perangai aq juge berdarah kebiasaan nye ... sape yg jd classmate aq tuh taw ler kn ..
ha aq and the geng sungguh berminat menyakat sorang mamat poyoo0ss dlm kls tuh which is nama nya tidak perlu dimentionkan  ...kalau budak tuh bace entry kau .. and disantau nyer kau .. bukan kah itu lagi berdarah?? huhu  .. kalau sehari x usik dy mmg x sah ler kn .. dy low profile .. kerap bersikap redha and sering menunggu takdir and rezeki mengubah idopnyer .. haha dramatik ark ayt bm aq ..hukhuk..
and oleh sbb tuh la .. aq stat pndang rendah kt dy ..hahaha jgn x taw aq ni nih bnyk influence mazmumah nyer  kan ..
kire ape yg budak ni ckp 180% aq bangkang .. x suke care dy in everything he did ..and as usual dy redha n pasrah .. bukan aq jer yg bersikap sedemikian .. malah seantero isi kelas juga melakukan hal yg same .. aq rase yg aq nih dah bnyk wt spoil kt dy memang pon .. and dy masih redha ..
paling shahdu . mamat ni always back up aq lau aq berada dlm situasi getir ,,, contoh aq dipersalahkan atas homework2 yg x siap .. buku tetinggal ..salah ikot jdual .. walhal mmg prangai aq yg azab kan ..
ha kt situ aq terinsaf la .. cewahh .. so aq dah x nak assume pape yg buruk pasal budak ni ..
actually sangat horror la jika prangai cm aq ni diceduk oleh manusia lain ..kan .. lau ko kat syria ker ..nuh kt afganistan ker ..ko orang petama kene korban dek bom tuh
so lets turn over a new leaf ...kau jer .. kami x sekejam kau menilai manusia lain ..
x pyh la kite pndang orng sebelah mata .. mcm kau la yg paling superb kn ..
mcm aq .. so aq tau mane kwn .. mne lwn ..bile mamat tuh lyn aq cm tuh ..
a big apologize to you again .. kira kosong2 ok .. bak kata si najwa tuh ,,"kosong..kosong.."
ha dah hang dok diam seribu bhsa .. mengiya kan .. ape yg salah .. so not 100% my fault la if kau kena cerca ke buli ker kn ..(^_^)
so the moral of this mistake is ..
we should appreciate whatever others opinion .. whether its could give u a benefit or otherwise right ..
and the most important .. dont u ever  judge a book by its cover ..
mcm story aq nih la.. mmber aq tuh luaran mmg la nmpak mcm buku 3,5 .. mcm manusia yg paling bnyk bwk trouble .. tp inside dy ad satu sikap yg orng lain x de ..meaby .. dy setiakawan ..
.............so peoples yg kt luar tuh .. if korang di tempat kwn aq nih .. x seharusnye biar diri korang diperalat and dipandang enteng oleh sesetengah orang (mcm aq.. dulu jer aq cm tuh) hehe ..
bila korang mcm tuh secara mudh nyer org lain amik ksempatan .. memanipulasi hidop korng tuh ..haha kn dah x chantek .. sape susah ...
agak2 ad jer makhluk parasit yg cube nk amik ksempatan atas kelurusan bendulan korang itu .. maka seraya lah korang memprotect diri itu dari dianiaya .. bkn nyer nk suroh korang betumbuk bagai nk giler or tecabut nyawa bagai ..
juz guna kan cara yg lebih berdiplomasi  utk atasi perumitan itu .. guna kan istilah2 berdarah yg boleh orang tuh sentap kan .. msti korang lebih dihargai lepas ni ..
bile kita ad kemajuan dlm falsafah idop .. x berharap pd rezeki n takdir semata mata .. insyaallah kita boleh pergi jauh ..
pedulikn ape orng nk judge idop korang .. be yourself .. kalau aq orang nk pndaang sebelah mate ker .. dua dua ker .. x nak pndang langsong pon .. ape aq ad hal .. bkn luak pn duit mk abah aq kn ..
lantak la ... tuhan dh kurnia ad dua mata nk pandang sebelah .. tak ke bo**h tuh ..yedakkk
           kita tgok orang yg merendah2 kn kita tuh buleh pegi jauh ker ..mujor aq insaf cepat kan ,,,hehehe
seperti yg telah dimklum kn dlm entry lalu .. if ad manusia2 parasit bertindak keterlaluan keatas anda .. usah la malu atau gerun betindak blas ok .. as u boleh tonyoh muke deall denga  seliper jmban segar  import dari rumah jiran sebelah ... haruu ..haruu .. haha  xde nye dy nk kacau life korang lagi .. kalu kacau jugak ..sendiri mau ingat la..
so again i wanna to said break your leg in your life management
kadang2 mereka yg diam itu bila dah meletus ..hahaha .. ko nk komen ape pn x bleyhh ..
so mereka2 yg merasakn terpinggir dek pandangan segelintir pihak . segera lah anda melakukan anjakan paradigma ...
bile korang dah x tersisih baru lah boleh menjalani kehidupn yg happy and chanteekkkkk .!!!!!
saya tak kisah pon orang nk pandang saya mcm mane .. yg penting saya paling hot antara semua ..hukhuk ..
vogie da vass lah kata kan ... (^_^) .. anda mcm mana..??


Thursday, 31 May 2012

B U N C H I T T ....

                                                          hello and assalamualaikum semua ....
           lately sungguh berganda kemalasan aq menghupdate blog ini lantaran kekangan masa yg sangat tidak mengizin kan ..pergghh ayat ...
ok macam mana  kehidupan nyer tuh ...chantek ker tidak ... kesah pulak kalau x chntek ..hihi ..
ok ari nih aq nk perdebat kan masalah buncit .. sinonim nyer boroi ... mesti korang imagine masalah ni mesti jadi kat manusia2 gemok jer kan ... jika anggapan anda begitu anda ternyata masih belum merdeka  or dikategorikan warga gua .. hihi kidding jer ...
            sebenarnye masalah nih boleh jadi kat semua lapisan masyarakat ,, muda mudi .. warga belia .. warga emas .. perak dan seantero dengan nya .. hok cun .. hok muke bajet cun .. hok yg ala2 wajah desa .. sume boleh kena ... even yg kurus melidi pon kadang tuh buncit gak ...huh membela lah tuh .. kalau yg melidi pn buncit bgai tggu jam nk beranak tuh kompem la sakit kan .. or kita sebot kwashiorkor .. this meaby the lack of intake of protein in their nutrition ... wahh gaye mcm cikgu bio pulak aq en ... bia la feeling skali skala ..
           ha bila dah buncit tuh mesti la rase malu n x selesa kn bila kt public .. kalau yg berbdn bsr tuh no hal sangat pasal kena la dengan saiz bdan uoll tuh .. tapi yg feeling2 badan mcm gomez .. muke konon nye iras2 bieber .. kompem korang merase kn situasi tuh sangat berdarah bukan ... ha ha .. sure punya korang berfantasi bahawasanya sekalian alam termasuk para haiwan sedang memerhatikan korang seraya mencerca korang kan ... walhal sorang manusia pon x tgok korang .. sedehh ....pastuh mesti punya ada msalah time nk shopping baju .. bila tgok badan mcm cun dah .. fit gituh .. last2 hok part perut tuh tesembul kedepan .. kalau jd kt orang pompuan not bad sangat .. orang buleh assume korang pregnent ker kan .. tp bila jd kt laki .. ha berganda ganda la saham nyer jatuh .. cabut sume para aweks ... hai sedehh ... mcm small matter tp boleh jd msalah bsr klau x atasi ..
bila ad yang pandang korang mcm nih .. korang bagi jer penamapr 3 rase .. jaminan .. orang tuh x boleh bace sipir 2 dah .. padan muke nye kann ... 

            lagi berdrah punya habit tuh bila dah stress buncit ada pulak buat tindakan luar kawal mcm makan ubat gegat perisa strawberry .. minum racun tikus ladang .. or segera mengambil garfu and mencucuk cucuk perut buncit tuh ... wahhh .. kononnyer protes la tuh ..."why .. why ... aq mesti buncit " ..x betamadun sangat ko .. ha tuh belom kire yg dok sebok beli ubat nk kempis kn perut la .. sapu losyen itu ini bagai nak gila ... last2 ko macm tu jugak .. ..
              pastuh ad pulak masyarakat yg ibarat "sebok nak jaga tepi dress orang .. walhal kain dalam cap gajah duduk dia nk terlondeh " menambah kan lg stress nyer .. ye la dah duk p caci maki  cerca orang yg perut buncit  mcm si dia tuh ad wat masalah negara kan .. kesian kt dia .. dia x mintak pon nk jd buncit . so x pyh la nk 24/7 mengata dia kan .. ko wat smayang tobat lg ad paedah ...so bagi mereka yg ad msalah perut buncit tuh ..korang boleh cuba cara nih .
.
 1 .minum air masak yang banyak ..
=apabila tubuh badan kita menerima suner air yang banyak, keadaan itu akan mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh ..so kuantiti air yg keluar dari bdn korang akn meningkat ..

2. korang patut kurang kan garam dalam masakan
=terlalu bnyk garam dlm proses diet akan menambahkan ekstrak sodium terhadap cairan dlm bdn tuh. so mekanisma proses pengeluaran air dri sel bdn jadi lambat..last2 perut akan jadi kembung dengan gas2 yg terbentuk ..*take note..

3. kena elakkan sembelit ..haha
=sembelit jadi bila korang mengalami msalah dlm pembuangan and bunag hanya tidak melebihi 3 kali seminggu .. so, perut akan mengumpul gas2 berlebihan and akan rangsang isi perut mengumpul lemak2 yg boleh sebabkan kekembungan perut or bunchitt ... so rajen2 la makan serat mcm buah2 or sayur2,,

      so.. tuh salah satu care yg boleh ,, anda,, anda dan anda praktikkan .. aq sure bnyk lagi method yg bekesan kan .. sesuaikan lah denagn rutin harian korang .. korang pon boleh besenam ker kan .. tp jgn pulak feeling buat skali terus dpt hasil nyer .. trus mimpi dpt bdn mcm gomez .. azab benor tuh .. wt la senaman tuh secara rutin ...ko sembang macam bdn ko ad six pack bagai .. huh ...hehe ... bila dh x buncit baru ad semangat nk melaram kan .. aweks pon sure start jeling2 miang kt korang kan .. heehhe ..
.. dalam proses korang nk ilang kan msalah buncit korang tuh ... if ad jiran2 nmpak usaha2 murni korang nk kurus tuh then dia perli2 ker .. duk cerca korang bagai nk gila lagi ker .. korang jgn sedeh yer .. aq cadang kan korang ramas jer mulut dy yang agak gampanglicious ituh ..x pon ditonyoh aja mukanye tuh dengan selipar jamban segar ... sure dy x brani dah sound2 korang ... pape pon kena rajen lah yer .. semoga kalian mendapat input yg berguna dlm entry kali nih .. x byk pon sikit yedakk ...
bila cantik .. no buncit2 .. baru la meletoppss kan .. haha
bila korang dah x buncit .. dah cantekk .. ha buleh la melaram bgai nk gila mcm minah nih .. feeling2 gomez ker mgan fox ker ... hanjenglina jolie ker .. cun d0k ..hahahaha ...


       


Sunday, 27 May 2012

vacation pulak ...

yer la vacation la ... kate exam ah abes .. got a freedom la kan ... feeling pulak nk freedom2 nyer .. walhal result exam ko teruk kemain kan .. heehehe ....
             per kabar deme2 sume .. sihat ketidaakk ... meriahh ke tidakkk hidup nyer tuhh ...
s0 far minggu ni agak penat gila babeng bejalan x hingat rumah ,, haha mamp000oo ...sure lah kan ...
sk0la x cuti lagi aq dh cabot p jejalan ... x per nnty aq mintak ampun ngn pengetua okayy..
           uhhmmm ... ari rabu lepas aq pergi terjah KL sedas ... for my brother konvo .. konvo nyer sehari jer .. yg lain2 tuh opcoz la pi merayap kn ..
           bese2 jer jejalan nyer .. x der la meriah mane p0n .. dapat aq rumus kn vacation ni  mcm abes  kt dlm krete jer .. mane tidak nye .. nk ke satu tempat tuh sejam dua abes dlm krete jer .... byr tol nk elakkan jam la kononnye .. walhal jam kat dlm highway kalah kt jalan bese ... huhu .. reality di kl kan .. s0 crouded ...
      sempat la jugak aq terjah citer man in black 3 sedas kat TGV bukit raja malm khamis tuh .. best jugek citer tuh ,,, ad part2 yg action2 tuh terjerit jerit jugek la .... hahahaaha .. try la korang g tgk .. mmg happening cter dy ... nk st0ry ??? mls ok ...so nk capture pics p0n x sempat ... ingt nk pi terjah icity sedas .. idak sempat pulokk .. smpat amik pics around sg buloh jer .. my mom la shopping bunga kan .... nnty aq upload kan ....
ok dats oll la .. nnty ad sory yg hot n melettooppss aq update lagi ... >_^
best kot cter dy ... more action !!!!  :-)

Saturday, 19 May 2012

saya jatuh cinta lagi ...

hah mamp00 nk ckp cm tuhh .. mmg sekarang tengah angau ..
asyik pikir pasal dy dy jer .. siang malam .... tak tentu hala rasenye ..
sah.. mmg sah aq dh jatuh cinta ,,
hummm x berniat p0n nk menduakan si dy .. tapi hati ni betul2 rase tertarik dengan keayuan yg satu lagi..
            argghhhhh ...seyes nihhh .....
hehe korang jgn pulakk assume aq ni budak x bermoral .. eplepsi or terlebih kr0mosom buat entry mcm nih ..
aq sebenarnye dah jatuh cinta kat ...

ha ... samsung galaxy ace nihh .. comel sangat kan .. wahhhhh comel ..comel ...
teringin sangat nk pakai kau ...
humm comel and smart sangat lahhh ... kalau dapat yg kaler putih comel kan...heehe ..,,
kan aq dh cakap putih nyer smart ... kerlllasss ..hahaaha ..love u like alove song lahh..
awes0me kan..kawan aq lah si kimi j.r tuh pakai mnde alah nih .. memule tuh aq tgk bese jer .. tp bila dh tgk kpantasan android dy .. dgn kmera yg menggoda .. shape yg sexy .. aq dh tergoda ...
so sempena dengan bufday aq yg dah lame lagi nk tiba ... ehhhhmmmm yg ke 17 .. aq muda lagi ok ..belia remaja..muda mudi harapan negara tercinta ..
buleh lah wish nk pakai nset nih .. walaupun hanya lah khayalan semata mata.. kesian ko nok..
k0t kot la kan.. ad insan pemurah sudi nk hadiah kan aq mnde alah nih.. w00aahhh .. sure aq l0mpat menjejak awan biru ... senyum sampai ketelinga ..hehehee ..
nk jugak.. nk jugak ..nk juagak... belanja laaaa ....
ko nak ko bli sendiri .. ingat ko sape ?? public figure suruh orang belanja ..??  hhuhu
>_<